Biznis vesti

"EasyJet" otkazao petinu letova u Portugalu zbog štrajka kabinskog osoblja

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2024

-

21:40

"EasyJet" otkazao petinu letova u Portugalu zbog štrajka kabinskog osoblja
"EasyJet" otkazao petinu letova u Portugalu zbog štrajka kabinskog osoblja - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Avio-kompanija "EasyJet" je otkazala 232 od 1.138 letova za i iz Portugala zbog trodnevnog štrajka kabinskog osoblja u zemlji, koji počinje sutra, saopštio je britanski prevoznik.

"EasyJet" Portugal saopštio je za "Reuters" danas da je za te datume bilo zakazano 1.138 letova, ali je petina otkazana zbog štrajka.

"Izvinjavamo se što smo, zbog nepotrebne štrajkačke akcije koju je planirao sindikat SNPVAC-a i kako bismo sveli na najmanju moguću meru uticaj poremećaja na dan putovanja za naše klijente, morali da otkažemo neke od letova planiranih u tom periodu", saopštila je kompanija.

Kabinsko osoblje ove niskobudžetne avio-kompanije u Portugalu najavilo je krajem prošlog meseca štrajk od 15. do 17. avgusta.

Osoblje se na ovaj korak odlučilo zbog nestabilnosti rasporeda, nedovoljnog osoblja i pritiska da se radi prekovremeno u komercijalne svrhe, navodi Sindikat letačkog osoblja civilnog vazduhoplovstva SNPVAC.

Portugalska vlada je saopštila je da su neophodne minimalne usluge tokom štrajka, što bi trebalo da uključuje letove za ostrvo Madeiru, Ženevu, Luksemburg i London.

Ova avio-kompanija zapošljava više od 800 ljudi i ima 19 aviona u Portugalu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis