Biznis vesti

APR: Danas krajnji rok za dostavu dokumentacije uz finansijske izveštaje

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2024

-

09:51

APR: Danas krajnji rok za dostavu dokumentacije uz finansijske izveštaje
APR: Danas krajnji rok za dostavu dokumentacije uz finansijske izveštaje - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Agencija za privredne registre (APR) podseća da matična pravna lica koja su dostavila konsolidovane godišnje finansijske izveštaje za prošlu godinu imaju rok do danas da dostave dokumentaciju uz taj izveštaj, koja je propisana članom 45. Zakona o računovodstvu.

Kako se navodi u saopštenju, dokumentacija se može podneti samo nakon javnog objavljivanja izveštaja za 2023. kao potpunog i računski tačnog, kreiranjem i dostavljanjem novog zahteva putem posebnog informacionog sistema ARP-a.

Matična pravna lica čiji je izveštaj javno objavljen kao nepotpun i računski netačan mogu ponovo da ga dostave zajedno sa dokumentacijom, putem zahteva "KGFI i dokumentacija", a oni koji izveštaj nisu dostavili, to mogu naknadno da urade  dostavljanjem istovremeno sa dokumentacijom, putem navedenog zahteva.

Ističe se da se zahtevi mogu podneti i nakon isteka zakonskog roka, a najkasnije do kraja ove godine, ali je tada zbog neblagovremenog dostavljanja, neophodno platiti dodatnu naknadu od 3.000 dinara.

Zainteresovani obveznici se o podnošenju ovih vrsta zahteva mogu informisati  na internet stranici APR-a, u okviru registra finansijskih izveštaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis