Agrobiznis

Vlada usvojila Odluku o obrazovanju Radne grupe za finansiranje ruralnog turizma

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

30/05/2024

-

12:44

Vlada usvojila Odluku o obrazovanju Radne grupe za finansiranje ruralnog turizma
Vlada usvojila Odluku o obrazovanju Radne grupe za finansiranje ruralnog turizma - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije usvojila je danas Odluku o obrazovanju Radne grupe za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja ruralnog turizma i ugostiteljstva u Republici Srbiji s obzirom na to da su se za to stekli uslovi. 

Odluka je doneta imajući u vidu značaj doprinosa institucija na čiji delokrug poslova se projekti u ovoj oblasti odnose, a radnu grupu će činiti predstavnici tih institucija, saopšteno je iz vlade.

Vlada Srbije je u februaru ove godine usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma kojom se prvi put za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara.

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju, rekonstrukciju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.  

Euronews/Ljiljana Gradinac

 

Maksimalna visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije. O tome ko će moći da računa na tu pomoć možete pročitati OVDE

Ponuda za sve ljubitelje seoskog turizma u Srbiji je sve sadržajnija, a raste broj etno kuća, domaćinstava i etno sela koja su u ponudi kako domaćim tako i stranim gostima. Više o tome pročitajte OVDE.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis