Planeta

U sudnici grada Santa Marije u Kaliforniji došlo do eksplozije, dve osobe povređene, osumnjičeni u pritvoru

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

20:13

U sudnici grada Santa Marije u Kaliforniji došlo do eksplozije, dve osobe povređene, osumnjičeni u pritvoru
U sudnici grada Santa Marije u Kaliforniji došlo do eksplozije, dve osobe povređene, osumnjičeni u pritvoru - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje dve osobe su povređene u eksploziji koja se danas dogodila u zgradi suda na jugu savezne američke države Kalifornija, saopštile su vlasti.

Jedna osoba je privedena nakon eksplozije koja je prijavljena nešto posle 8:45 ujutro u zgradi suda Santa Marija u okrugu Santa Barbara, saopšteno je iz kancelarije šerifa, preneo je AP.

"Imamo dva izveštaja o povredama koje nisu opasne po život. Jedna osoba je odmah privedena. Mesto je i dalje aktivno. Molimo nastavite da izbegavate to područje", napisala je predstavnica za javno informisanje kancelarije šerifa okruga Santa Barbara Rakel Zik na platformi X (Tviter).

Zik je kasnije navela da je privedena osoba muškarac i da je eksplozija usledila posle "namerno postavljene" eksplozivne naprave.

Osumnjičeni je bio u zgradi suda i bacio je torbu u sudnicu koja je potom eksplodirala, javio je lokalni portal Nuzhok, pozivajući se na službenika Vrhovnog suda Derela Parkera.

Portal je preneo da je osumnjičeni u pritvoru.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet