Fokus

Tropska oluja "Helena" na putu ka SAD ojačala do uragana, vanredna situacija na Floridi i u Džordžiji

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

19:25

Tropska oluja "Helena" na putu ka SAD ojačala do uragana, vanredna situacija na Floridi i u Džordžiji
Tropska oluja "Helena" na putu ka SAD ojačala do uragana, vanredna situacija na Floridi i u Džordžiji - Copyright Tanjug/AP/NOAA

veličina teksta

Aa Aa

Tropska oluja "Helena" dobila je danas brzinu uragana, a meteorolozi su upozorili da će se oluja pojačati dok bude prelazila Meksički zaliv na putu ka američkoj državi Floridi.

Zbog "Helene" evakuisano je priobalno stanovništvo, škole su zatvorene, a vanredne situacije proglašene su na Floridi i u Džordžiji, preneo je AP.

Više od 40 miliona ljudi na Floridi, u Džordžiji i Alabami nalazi se pod upozorenjima na uragan i tropsku oluju.

Guverner Floride Ron Desantis upozorio je stanovnike da danas moraju da izvrše poslednje pripreme pošto će "Helena" postati uragan četvrte kategorije u narednih dan ili dva.

Za petnaest okruga na jugu Džordžije danas je na snazi upozorenje na uragan, uključujući grad Valdosta sa 55.000 stanovnika koji se nalazi duž magistralnog puta na granici sa Floridom.

U međuvremenu, bivši uragan "Džon" ponovo se formirao kao tropska oluja i ponovo je ugrozio područja zapadne obale Meksika.

"Džon" je kasno u ponedeljak pogodio južnu obalu Pacifika kada su dve osobe poginule, dok je više kuća oštećeno, saopštili su zvaničnici u utorak.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet