Fokus

Policijska potera u Los Anđelesu: Jedna osoba ubijena nakon što je naoružani napadač oteo autobus

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

19:09

Policijska potera u Los Anđelesu: Jedna osoba ubijena nakon što je naoružani napadač oteo autobus
Policijska potera u Los Anđelesu: Jedna osoba ubijena nakon što je naoružani napadač oteo autobus - Copyright Tanjug/AP/Ryan Sun

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba je ubijena nakon što je naoružani napadač jutros oteo gradski autobus u Los Anđelesu, što je dovelo do policijske potere kroz centar grada nakon čega je osumnjičeni uhapšen, saopštile su vlasti.

Naoružani muškarac ušao je u autobus u kojem su pored vozača bila i dva putnika, nešto pre jedan sat posle ponoći u južnom Los Anđelesu, saopštila je policijska uprava tog grada, prenosi AP.

Na snimcima koje su objavile televizije prikazana je serija malih eksplozija oko autobusa koji se zaustavio u blizini skladišta, nakon čega je policija upala u autobus. 

Vozač je iskočio kroz prozor i pobegao iza oklopnog vozila. Kada je policija ušla u autobus pronašla je muškarca sa ranama od vatrenog oružja, ali detalji o tome šta je dovelo do pucnjave nisu dostupni. 

Povređeni putnik je odmah prebačen u bolnicu, gde je i preminuo, rekli su zvaničnici. 

Vozaču i drugom putniku pomoć je ukazana na licu mesta.

Ubistvo je poslednji u nizu nasilnih incidenata uključujući napade nožem i pucnjave na autobuse i vozove dok Los Anđeles nastoji da proširi tranzitni sistem uoči održavanja Olimpijade 2028.

U maju je gradonačelnica Karen Bas pozvala na povećanje bezbednosti na tranzitnim rutama. 
 

Komentari (0)

Svet