Planeta

Onlajn rat posle izbora: Mask poredi Madura sa magarcem, dok predsednik Venecuele milijardera poziva na tuču

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/07/2024

-

13:36

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro ima dosta problema kod kuće, jer njegovu pobedu osporava i deo građana i najveći broj svetskih državnika koji mu nije čestitao, ali mu se sada na sve to "nakačio" i najbogatiji čovek na svetu, Elon Musk, koji se pridružio brojnim svetskim liderima koji osporavaju ove izborne rezultate. 

Elon Musk, u seriji tvitova koju objavljuje već danima, piše da je u pitanju velika izborna prevara od strane Madura. On je praktično podržao i potencijalni vojni udar, napisavši da ako vojska podrži volju naroda, za Madura je gotovo. Postavio je na društvenoj mreži čiji je vlasnik i poternicu američke Agencije za borbu protiv narkotika, koja nudi 15 miliona dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja Nikolasa Madura. 

A Maduru nije bilo potrebno mnogo da se serijom uvreda, oglasi i odgovori Elonu Masku. 

On je rekao da mu sada Elon Mask postaje glavni neprijatelj. Optužio je milijardera, kako je rekao, da svojim svemirskim raketama želi da izvrši invaziju na Venecuelu. Rekao je da je Elon Mask čovek koji kontroliše virtualnu stvarnost i da je zbog toga postao glavni neprijatelj. Takođe ga je bukvalno pozvao na tuču.

"Hoćeš da se biješ? Hajde da to uradimo, spreman sam. Ne plašim te se Elone. Hajde da se bijemo, gde god hoćeš", napisao je Maduro.

Maduro je rekao i da je Elon Mask pretnja za Venecuelu i da je predstavnik fašističke ideologije, rekavši da je on predstavnik ideologije koja je neprirodna i antidruštvena. 

Mask nije ostao dužan na seriju uvreda, nazvaši Madura ni manje ni više nego "magarcem". Postavio je i tvit još jednog, ništa manje kontroverznog, svetskog lidera, argentinskog predsednika Havijera Mileja, koji je napisao da je Maduro diktator i da je pokrao izbore i da će zbog toga odgovarati. 

Inače, nije ovo prvi onlajn okršaj Elona Maska sa stranim vladama. Pre samo nekoliko meseci javno je polemisao sa jednim brazilskim sudijom Vrhovnog suda, koji je pokrenuo postupak protiv njega zbog širenja lažnih vesti na njegovoj društvenoj mreži. Svojevremeno je polemisao i sa Zelenskim, koga je inače, u jednoj polemici nazvao i kasapinom. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet