Fokus

Opozicija u Venecueli: "Eskalacija diktature", Maduro hapsi i kidnapuje svoje političke protivnike

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2024

-

17:54

Opozicija u Venecueli: "Eskalacija diktature", Maduro hapsi i kidnapuje svoje političke protivnike
Opozicija u Venecueli: "Eskalacija diktature", Maduro hapsi i kidnapuje svoje političke protivnike - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Venecuelanska opoziciona stranka Volja naroda danas je optužila vladu predsednika Nikolasa Madura za otmicu njenog poslanika Fredija Superlana, nakon njegovog hapšenja, i upozorila na "eskalaciju diktature".

Tanjug/AP

 

"Upozoravamo međunarodnu zajednicu o represivnoj eskalaciji diktature Nikolasa Madura protiv demokratskih aktivista, koji mirno zahtevaju objavljivanje izbornih rezultata u kojima se vidi da je naš izabrani predsednik Edmundo Urutia najveći pobednik", saopštila je partija koja podržava opozicionare Mariju Korinu Mačado i Edmunda Gonzalesa Urutiju.

Zvaničnici su danas u Karakasu uhapsili Superlana, a na drušvenim mrežama objavljen je snimak gde se vidi kako je poslanik nasilno ubačen u vozilo, prenosi infobae.

Tanjug/AP

 

"Moramo odgovorno osuditi zemlju da je pre nekoliko minuta kidnapovan naš nacionalni politički koordinator Fredi Superlano", poručila je partija.

Na mrežama takođe kruži snimak iz početka jula u kome Diosdado Kabelo, prvi potpredsednik Ujedinjene socijalističke partije Venecuele (PSUV), preti hapšenjem lidera sa inicijalima F.S. zbog "izražavanja mržnje".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet