Politika

Vučić čestitao Nikolasu Maduru pobedu na izborima

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2024

-

13:32

Vučić čestitao Nikolasu Maduru pobedu na izborima
Predsednik Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Bolivarske Republike Venecuele Nikolasu Maduru povodom pobede na izborima i poželeo mu uspeh u profesionalnim naporima i izazovima u vođenju tom državom.

"Upućujem Vam čestitke povodom pobede na izborima. Vremena u kojima živimo sigurno nisu laka, a ja vam želim uspeh u Vašim profesionalnim naporima i izazovima u vođenju Bolivarske Republike Venecuele", naveo je Vučić u čestitki, a saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučić je istakao da Srbija ceni to što Venecuela pokazuje poštovanje prema principima međunarodnog prava, Povelji UN, Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, time podržavajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Dosadašnji predsednik Venecuele Nikolas Maduro pobedio je na predsedničkim izborima održanim u nedelju, pošto je osvojio 51 odsto glasova, dok je opozicioni kandidat Edmund Gonzales Urutia osvojio 44 odsto, saopštila je nacionalna izborna komisija na osnovu prebrojanih glasačkih listića sa 80 odsto biračkih mesta.

Međutim, hiljade Venecuelanaca izašlo je na ulice najvećeg siromašnog kvarta u prestonici Karakasu u znak protesta zbog Madurove tvrdnje da je pobedio na predsedničkim izborima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija