Fokus

Putin i kineski premijer Li Ćijang o jačanju saradnje dve zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2024

-

15:06

Putin i kineski premijer Li Ćijang o jačanju saradnje dve zemlje
Putin i kineski premijer Li Ćijang o jačanju saradnje dve zemlje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas u Moskvi s kineskim premijerom Li Ćijangom, koji je tom prilikom istakao da je Kina spremna da sa Rusijom radi na jačanju svestrane praktične saradnje i unapređenju međusobnog partnerstva.

''Naše zemlje razvile su velike zajedničke planove, projekte u ekonomskoj i humanitarnoj sferi, i nadamo se da će tako biti još mnogo godina'', rekao je Putin, dodajući da očekuje da kineski predsednik Si Đinping prisustvuje na samitu BRIKS-a u Kazanju u oktobru, prenosi RIA.

Sastanku su prisustvovali ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ambasador Rusije u Kini Igor Morgulov, zamenik premijera Dmitrij Černišenko, kao i Putinov pomoćnik Jurij Ušakov, javlja RIA.

Li se prethodno sastao s ruskim premijerom Mihailom Mišustinom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima u razvoju bilateralnih odnosa sa akcentom na praktičnu saradnju, humanitarnu i međuregionalnu razmenu.

Šef ruske vlade je na sastanku istakao da je važno da Moskva i Peking koncentrišu napore na zaštitu zajedničkih interesa, dok zapadne zemlje pokušavaju da obuzdaju ekonomski i tehnološki potencijal dve zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet