Fokus

Ko je koga "izdao" u meksičkom narko-kartelu: "El Majo" i sin "El Čapa", kapuljača na glavu i hapšenje obojice

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2024

-

22:12

Ko je koga "izdao" u meksičkom narko-kartelu: "El Majo" i sin "El Čapa", kapuljača na glavu i hapšenje obojice
Ko je koga "izdao" u meksičkom narko-kartelu: "El Majo" i sin "El Čapa", kapuljača na glavu i hapšenje obojice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Meksički narko-bos Ismail ''El Majo'' Sambada saopštio je danas, preko svog advokata iz zatvora u SAD, da ga je prevario sin Hoakina "El Čapa" Gusmana i naterao ga da se ukrca u avion za Ameriku prošlog meseca, nakon čega su obojica uhapšeni u Teksasu.

Suosnivač meksičkog kartela Sinaloa rekao je da je upao u zasedu tokom sastanka sa Hoakinom Gusmanom Lopesom i zvaničnicima države Sinaloa Rubenom Ročom i Ektorom Kuenom, koji je nedavno izabran za saveznog poslanika za predstojeći kongresni period.

On je napomenuo da mu je Gusman Lopes, koga navodno poznaje od kada je bio dečak, na ranču izvan glavnog grada države Kulijakan, pokazao da ga prati, prenosi Rojters.

Sambada je rekao da je pratio Gusmana Lopesa, "verujući prirodi sastanka i ljudima koji su uključeni", i odveden je u mračnu sobu.

Kako je naveo, kada je ušao u prostoriju, grupa muškaraca ga je oborila na zemlju, vezala i stavila mu kapuljaču na glavu. 

Zatim tvrdi da je odvezen u zadnjem delu kamioneta do obližnje piste, gde je čekao avion.

Narko-bos navodi da ga je Gusman Lopes je vezao za sedište i avion je otišao za SAD.

U saopštenju, Sambada je takođe rekao da je tom prilikom Kuen ubijen, kao i da državni policajac i telohranitelj koji su pratili Sambadu od tada nisu viđeni.

Vlasti Sinaloe su ranije saopštile da se veruju da je Kuen ubijen u krađi automobila na benzinskoj pumpi u Kulijakanu.

Rojters navodi da su dve glavne frakcije kartela Sinaloa, jedna na čijem čelu je Sambada, a druga koju predvode El Čapovi sinovi, povremeno imale nesuglasice nakon hapšenja El Čapa 2016. godine.

Advokat porodice Gusman je više puta negirao da je Zambada nasilno odveden, tvrdeći da se on dobrovoljno predao vlastima nakon dugih pregovora između trgovaca drogom i vlade SAD.
SAD su, preko svoje ambasade u Meksiku, saopštile u petak da se Gusman Lopes dobrovoljno predao.

Sambada i Guzman Lopes izjasnili su se da nisu krivi po optužbama za trgovinu drogom na američkom sudu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet