Fokus

Pelosi podržala Kamalu: Haris kao žena u politici je briljantno pronicljiva, pobediće u novembru

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2024

-

22:28

Pelosi podržala Kamalu: Haris kao žena u politici je briljantno pronicljiva, pobediće u novembru
Tanjug/AP Photo/Susan Walsh - Copyright Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Bivša predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi podržala je danas potpredsednicu Kamalu Haris kao kandidata na predsedničkim izborima 5. novembra.

"Danas sa ogromnim ponosom i neograničenim optimizmom za budućnost naše zemlje podržavam potpredsednicu Kamalu Haris za predsednika Sjedinjenih Država“, navela je Pelosi u saopštenju.

Dodala je da je njena podrška "puna entuzijazma" zvanična, lična i politička.

"Zvanično, videla sam snagu i hrabrost Kamale Haris u zalaganju za radničke porodice, posebno u borbi za pravo žene na izbor. Ja lično poznajem Kamalu Haris decenijama kao osobu koja je ukorenjena u jakim vrednostima, veri i posvećenosti javnoj službi. Politički, nemojte pogrešiti: Kamala Haris kao žena u politici je briljantno pronicljiva – i imam puno poverenje da će nas ona odvesti do pobede u novembru", poručila je pelosi, prenosi CNN.

Američki predsednik Džozef Bajden juče se povukao iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima 5. novembra i rekao da podržava Haris kao kandidatkinju demokrata na predsedničkim izborima.

Haris je u prvoj izjavi nakon povlačenja Bajdena rekla da je "počastvovana" što je dobila podršku predsednika Džozefa Bajdena i naglasila da namerava da osvoji demokratsku nominaciju za predsednika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet