Fokus

Prvo obraćanje Haris nakon povlačenja Bajdena: Počastvovana sam što imam podršku predsednika, zajedno ćemo pobediti

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2024

-

21:23

Prvo obraćanje Haris nakon povlačenja Bajdena: Počastvovana sam što imam podršku predsednika, zajedno ćemo pobediti
Prvo obraćanje Haris nakon povlačenja Bajdena: Počastvovana sam što imam podršku predsednika, zajedno ćemo pobediti - Copyright Tanjug/AP/Ronda Churchill

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica SAD Kamala Haris izjavila je danas u Beloj kući, u prvom javnom pojavljivanju nakon što je američki predsednik Džozef Bajden predložio da ona bude demokratski predsednički kandidat nakon njegovog povlačenja, da je duboko zahvalna Bajdenu na njegovoj službi američkom narodu, navodeći da je on bez premca u modernoj istoriji.

Haris je ocenila da je Bajden po zaslugama i postignućima tokom svog predsedničkog mandata prevazišao predsednike koji su služili dva mandata.

Ona je navela da Bajdena odlikuju osobine kao što su poštenje, integritet, posvećenost porodici i religiji, kao i veliki patriotizam, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Haris je to rekla u obraćanju sportistima NCAA na južnom travnjaku Bele kuće, a Bajden nije bio prisutan zbog toga što ima koronu.

Ona je rekla da se Bajden oseća mnogo bolje nakon što je dobio koronu.

Haris će se zatim uputiti u Vilmington u američkoj državi Delaver da se sastane sa osobljem za kampanju.

"Ovo je prvi ceo dan naše kampanje, tako da kasnije idem u Vilmington u Delaveru da se pozdravim sa osobljem u Štabu. Zajedno ćemo pobediti", napisala je Haris na platfrormi X.

Bajden se juče povukao iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima 5. novembra.

Bajden je u pismu na platformi X poručio da veruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsednika do kraja mandata.

Bajden je takođe rekao da podržava potpredsednicu SAD Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata na predsedničkim izborima.

Haris je u prvoj izjavi nakon povlačenja Bajdena rekla da je "počastvovana" što je dobila podršku predsednika Džozefa Bajdena i naglasila da namerava da osvoji demokratsku nominaciju za predsednika.

"Počastvovana sam što imam podršku predsednika i moja namera je da osvojim ovu nominaciju", navela je Haris, saopštio je štab kampanje Bajdena i Haris.

Bajden je navodno razgovarao sa Haris pre objave da odustaje od predsedničke trke, javio je NBC, pozivajući se na dobro obavešten izvor.

Više vodećih demokrata podržava Harisa kao novog predsedničkog kandidata stranke, pošto njena kampanja beleži porast donacija.

Pojedine ključne demokrate još nisu podržale Harisa nakon što je Bajden odustao, a među njima su bivši predsednik SAD Barak Obama i bivša predsednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet