Fokus

Ko je Tomas Metju Kruks, dvadesetogodišnjak koji je pucao na Trampa?

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2024

-

09:44

Ko je Tomas Metju Kruks, dvadesetogodišnjak koji je pucao na Trampa?
Ko je Tomas Metju Kruks, dvadesetogodišnjak koji je pucao na Trampa? - Copyright Tanjug/AP/Gene J. Puskar

veličina teksta

Aa Aa

Naoružani napadač Tomas Metju Kruks, osumnjičen za napad na bivšeg predsednika Donalda Trampa tokom njegovog predizbornog mitinga u Pensilvaniji registrovan je kao 20-godišnji glasač republikanaca, ali je dao donaciju od 15 dolara jednoj organizaciji naklonjenoj Demokratskoj stranci, prenosi CNN.

FBI je identifikovao osumnjičenog napadača na Trampa kao Tomasa Metju Kruksa, koji je živeo u Betel parku, predgrađu Pitsburga, oko 80 kilometara južno od lokacije na kojoj se održavao Trampovog miting, prenosi CNN.

Tanjug/AP/Evan Vucci

 

Kruks je 2022. godine završio srednju školu Betel Park, preneli su lokalni mediji, a zapisnici Savezne izborne komisije pokazuju da je donator naveden pod imenom Tomas Kruks sa istom adresom kao i napadač, u januaru 2021. godine dao donaciju od 15 dolara jednog organizaciji za političku akciju naklonjenoj Demokratskoj stranci.

Tanjug/AP/Gene J. Puskar

 

Prema zvaničnim podacima nadležnih bezbednosnih službi, Kruks je pucao na Trampa sa krova obližnje zgrade izvan bezbednosnog pojasa oko lokacije na kojoj se održavao miting, a potom su ga likvidirali agenti Tajne službe.

"Napadač nije imao nikakvu identifikaciju pri sebi zbog čega su agenti morali da provere njegov DNK i dobiju biometrijsku potvrdu identiteta", izjavio je Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za terensku kancelariju FBI-a u Pitsburgu.

Više o detaljima napada pročitajte u našem Live Blogu.

Komentari (0)

Svet