Fokus

Trampov pohod na Njujork: Demokrata sa Menhetna upozorava na "narastajući crveni talas"

Komentari

Autor: Fox News

31/05/2024

-

08:36

Trampov pohod na Njujork: Demokrata sa Menhetna upozorava na "narastajući crveni talas"
Trampov pohod na Njujork: Demokrata sa Menhetna upozorava na "narastajući crveni talas" - Copyright Tanjug/AP/Yuki Iwamura

veličina teksta

Aa Aa

Njujorški politički lider Mark Levin rekao je za CNN u sredu da Demokratska stranka više ne može sebi da priušti da ignoriše glasače radničke klase, čak ni u tradicionalno "plavim uporištima" kao što je Njujork.

"Ne možemo birače iz radničke klase uzimati zdravo za gotovo. Demokrate moraju da rade bolje na tome", rekao je demokratski predsednik opštine Menhetn Mark Levin, u izjavi za CNN, upozoravajući stranku da retorika o klimatskim promenama i opraštanju dugova za studentske kredite "ne dopire do neodlučnih glasača“ i "glasača iz radničke klase".

Levin je govorio na CNN-u nakon što je bio jedan od mnogih zvaničnika intervjuisanih u nedavno objavljenom članku na portalu "Politico" o zabrinutosti demokrata da je kampanja Bajdena osuđena na neuspeh.

Levin: U Njujorku se od 2020. godine dešava rast "crvenog talasa"

"Njujorške demokrate moraju da se probude. Broj ljudi u Njujorku, uključujući ljude drugih rasa na koje naiđem, koji govore pozitivne stvari o Trampu, je alarmantan, rekao je Levin za "Politico".

Objašnjavajući svoje komentare za "Politico", Levin je rekao da je u Njujorku došlo do "crvenog talasa koji raste najmanje od 2020. godine“.

"Predsednik ima sjajne rezultate sa niskom stopom nezaposlenosti, opraštanjem studentskih dugova, napretkom u klimi i još mnogo toga. Ali glasači radničke klase u Njujorku su više zabrinuti zbog rastućih troškova života, javne bezbednosti i imigracija nego zbog zakona usvojenog tokom Bajdenovog predsedavanja, rekao je Levin, prenosi "Fox News".

Levin je poručio demokratama da se moraju više fokusirati na pozitivne političke poruke kako bi pridobili birače.

"Mi nismo protiv policije, mi smo za bezbednu, fer, efikasnu policiju. Nismo protiv bezbednosti na granici, mi smo za saosećanje prema svim ljudima u ovoj zemlji, bez obzira na njihov status dokumentacije. I mi svakako ne možemo biti stranka koja se protivi izgradnji stambenog prostora", smatra Levin.

U tradicionalno "plavom" Njujorku, Tramp je okupio oko 10.000 pristalica

Upozorenja Levina i drugih demokrata njihovoj stranci prate Trampov istorijski predizborni miting u Njujorku u Južnom Bronksu.

Tramp je u parku Krotona u Bronksu okupio masu od 8.000 do 10.000 pristalica, kako procenjuju organi za sprovođenje zakona. Bivši predsednik takođe dobija na snazi na nacionalnom nivou uoči novembarskih izbora.

Nedavna anketa "Bloomberg News/Morning Consult" pokazala je da Tramp vodi protiv Bajdena u sedam ključnih država - Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Nevadi, Severnoj Karolini, Pensilvaniji i Viskonsinu.

Bajden je osvojio sve te države osim Severne Karoline 2020. i one su bile presudne za njegovu pobedu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet