Politika

Tusk nastavlja posetu Beogradu: Vučević dočekao poljskog premijera, sastao se sa Vučićem

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2024

-

10:40

Tusk nastavlja posetu Beogradu: Vučević dočekao poljskog premijera, sastao se sa Vučićem
Donald Tusk i Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Poljski premijer Donald Tusk nastavlja zvaničnu posetu Srbiji. Tusk je stigao ispred Palate "Srbija", gde ga je dočekao predsednik vlade Miloš Vučević, a potom je počeo tet-a-tet sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nakon sastanka sa Vučićem održava se plenarni sastanak delegacija Srbije i Poljske. Posle plenarnog sastanka očekuju se izjave za medije.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Takođe, u Privrednoj komori Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za državnu imovinu Republike Poljske organizuje se Okrugli sto na temu potencijala saradnje dve zemlje u oblasti energetike, rudarstva i zelene transformacije.

Poljski premijer Donald Tusk boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, a reč je o još jednom susretu u nizu u proteklih nekoliko dana koje je predsednik Srbije imao sa evropskim zvaničnicima, a analitičari ocenjuju da je važno da Srbija jača odnose sa Poljskom jer je reč o zemlji koja ima bitnu ulogu u Evropskoj uniji.

Instagram/buducnostsrbijeav

 

Podsetimo, Tusk je u Beograd stigao sinoć, gde je zajedno sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom bio gost na večeri kod predsednika Vučića. Kako je najavljeno iz kabineta predsednika, posle sastanaka danas uslediće i zajednička konferencija za medije dvojice lidera.

Vučić je u ponedeljak izjavio da je u septembru i oktobru do sada već razgovarao sa 71 državnikom iz celog sveta i dodao da veruje da će taj broj u narednih mesec dana porasti do 90.

On je za RTS tada rekao da narednih dana Srbija treba da dočeka premijera Poljske Donalda Tuska i premijera Grčke Kirijosa Micotakisa, kao i predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen. Podsetimo, Ursula fon der Lajen je već započela svoju turneju u zemljama Zapadnog Balkana, a u Beograd će boraviti u petak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija