Politika

Vučić o izboru Picule za izvestioca EP za Srbiju: Radićemo s njim, ali razumeli smo poruku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2024

-

14:24

Vučić o izboru Picule za izvestioca EP za Srbiju: Radićemo s njim, ali razumeli smo poruku
Vučić o izboru Picule za izvestioca EP za Srbiju: Radićemo s njim, ali razumeli smo poruku - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je sa premijerima Slovačke i Mađarske Robertom Ficom i Viktorom Orbanom razgovarao o ekonomskim odnosima, potencijalnim investitorima i američkim izborima.

Rekao je da su čitali najnovije istraživanje i da čekaju vesti 5. novembra. Dodao je da ne veruje da će se sve znati tada, ali da će do 11. decembra svakako sve biti završeno.

"Nešto što je važno, dogovorili smo učestale sastanke naše trojke", rekao je i najavio da će uskoro u Beograd doći premijeri Mađarske i Češke.

Odgovarajući na pitanje novinara o postavljenju Tonina Picule za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, rekao je ne žuri s komentarima. 

"Radićemo s njim i razgovaraćemo s njim. Ali smo razumeli poruku Evropskog parlamenta", rekao je i dodao da nije problem što je reč o nekome iz Hrvatske, nego u njegovim stavovima. 

"Da li stvarno misle da rekonstrukcija vlade ima veze s Rio Tintom?"

Kada je reč o rekonstrukciji Vlade, govoreći o medijskim navodima da to ima veze sa stavom ministara o litijumu, rekao je da se to dešava kada ljudi žive "u svom potpuno iracionalnom i nadrealnom univerzumu".

"Da li stvarno misle da rekonstrukcija Vlade ima veze sa Rio Tintom?", upitao je dodajući da mu to nije palo ni na pamet. 

Poručio je da je Srbija slobodna, suverena i samostalna zemlja i da joj ne naređuju kao 2000. godine da se odrekne entiteta, zajedničke države, pa i državne zajednice sa Crnom Gorom. 

"Srbiji niko ništa ne naređuje. Srbija ima dobru saradnju sa mnogim zemljama i nastaviće da ima", rekao je i dodao da je Srbija šampion u privlačenju stranih investicija.  

Komentari (0)

Srbija