Politika

Gujon: Dogovorena saradnja i dolazak italijanskih novinara u Srbiju

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2024

-

18:26

Gujon: Dogovorena saradnja i dolazak italijanskih novinara u Srbiju
Gujon: Dogovorena saradnja i dolazak italijanskih novinara u Srbiju - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon razgovarao je danas putem video poziva sa direktorom i osnivačem agencije Italpres Gasparom Borselinom iz Italije i dogovorio je saradnju i dolazak italijanskih novinara u Srbiju.

Gujon i Borselini razgovarali su o modelima saradnje i mogućnostima prenošenja informacija o Srbiji medijima u Italiji i inostranstvu, a dogovoreno je da ekipa italijanskih novinara u narednom periodu poseti Srbiju, kreira medijske sadržaje o srpskoj kulturi, sportu i politici i emituje ih kroz svoj servis, saopštila je Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju.

Borselini je rekao da postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje i veću medijsku vidljivost Srbije u Italiji što će biti svakako u fokusu italijanske redakcije u narednom periodu. 

Sastanak je organizovao narodni poslanik koji je predsednik Skupštinske grupe za saradnju sa Italijom i Vatikanom Jovan Palalić koji već duži niz godina uspešno radi na institucionalnom povezivanju Srbije i Italije, kao i poboljšanju međudržavne saradnje u različitim oblastima. 

U okviru svoje mreže, Italpres sarađuje sa brojnim nacionalnim i lokalnim televizijskim stanicama u Italiji, kao i u Americi i na Bliskom Istoku.  

Gujon se zahvalio direktoru agencije Italpres na kontinuiranom objektivnom izveštavanju o Srbiji proteklih godina i istakao važnost produbljivanja saradnje sa tom medijskom kućom, osnovanom pre više od tri decenije. 

Komentari (0)

Srbija