Politika

Vučević: Govor predsednika Srbije u Njujorku hrabar, slobodarski i činjenično potkrepljen

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

14:10

Vučević: Govor predsednika Srbije u Njujorku hrabar, slobodarski i činjenično potkrepljen
Vučević: Govor predsednika Srbije u Njujorku hrabar, slobodarski i činjenično potkrepljen - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija imao hrabar, slobodarski, jasan i precizan govor, pre svega činjenično potkrepljen i verujem da je veliki deo sveta apsolutno saglasan sa onim što je rekao, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Milos Vučević.

Kako je istakao, predsednik Vučić nas je navikao da ima ozbiljne, sadržajne i argumentovane govore u GS UN, gde je zastupao interese Srbije.

"I naravno ne sme to svako da izgovori, morate da imate velika leđa da izdržite sve udare, jer oni koji su dominantni u tim međunarodnim odnosima ne vole da čuju da male države slobodarski razmišljaju i smeju da kažu to što je juče Aleksandar Vučić rekao", rekao je Vučević.

Osim premijera, mnogi su reagovali na govor predsednika Srbije u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN

Predsednik Vučić ih je, prema rečima Vučevića, podsetio da je ono što se danas dešava u različitim delovima sveta samo posledica onog što su uradili Srbiji 1999. godine, 2004. i 2008 i danas, s obzirom da ne prestaje pritisak na Srbiju da se odrekne dela svoje teritorije, da treba da pokleknemo i da za nas ne važe međunarodna pravila koja važe za neke druge države.

"Kada to spomenemo kažu nam pustite vi to, to više nije tema, neke druge teme su sada mnogo važnije. Na nama je da podsećamo i opominjemo čovečanstvo, ali nije lako reći to što je rekao Aleksandar Vučić, jer se automatski zamerate moćnim državama", rekao je Vučević.

"Svi smo ponosni na ono što je rekao. Sve što je rekao mogli smo da prepoznamo iz svakodnevnog života. Verujem da će i ovaj govor biti jedan od najgledanijih ili najčitanijih, mislim da je prošle godine bio drugi po broju pregleda na Jutjubu. Verujem da će ove godine to ohrabriti veliki broj država koje pripadaju slobodarskom svetu, one nisu snažne dovoljno ekonomski, ali imaju pravo da se bore za svoju budućnost", poručio je Vučević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija