Politika

Vučić se u Njujorku sastao predsednikom Kipra: Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i značaju UN

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2024

-

17:30

Vučić se u Njujorku sastao predsednikom Kipra:  Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i značaju UN
Vučić se u Njujorku sastao predsednikom Kipra: Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i značaju UN - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom razgovarao o dobroj saradnji, kao i da je on bio posebno zainteresovan za rešavanje problema u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija.

"Srdačan susret sa Nikosom Hristodulidisom. Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i značaju UN, kao i o doprinosu koji sve zemlje članice mogu da daju u pronalaženju rešenja za postojeće izazove", napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

 

 

On je novinarima u Njujorku rekao da je sa kiparskim kolegom razgovarao o evropskom putu, saradnji - od vojno tehničke do svih drugih i da očekuje da koristimo zajedno prostorije naših ambasada da bi obe zemlje "pokrile" što više država.

"Sa Filipom Morisom sam imao ekonomske teme, uložiće 100 miliona evra u Srbiju, to je ogromna stvar za nas. Ulažu u Nišu, a nastaviće sa ulaganjima i unapređivaćemo saradnju. Proizvodiće bezdimene cigarete, to je nešto novo, ne razumem se u to, moje je da brinem o ekonomiji koja će dovesti do novih zapošljavanja i investicija", rekao je Vučić.

On je rekao i da je sa kenijskim predstavnikom takođe razgovarao i da očekuje i njegovu posetu, koja će sigurno doprineti boljoj saradnji.

"Razgovarao sam i sa (turskim predsednikom Tajipom) Erdoganom. Bio je sadržajan razgovor, nismo saglasni oko KiM. Očekujemo važnu posetu narednih meseci, imamo mnogo zajedničkih interesa i trebalo bi sve probleme u dobrom duhu da rešavamo", rekao je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija