Politika

Vučić se u Njujorku sastao sa generalnim direktorom kompanije "Filip Moris"

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2024

-

16:15

Vučić se u Njujorku sastao sa generalnim direktorom kompanije "Filip Moris"
Vučić se u Njujorku sastao sa generalnim direktorom kompanije "Filip Moris" - Copyright Tanjug/Video/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa generalnim direktorom kompanije "Filip Moris Internešenal" Jacekom Olčakom, s kojim je razgovarao o poslovanju te kompanije u Srbiji, kao i o novim investicijama, ekološkoj inicijativi i inovacijama u industriji.

"Prošle godine smo obeležili 20 godina od privatizovanja Duvanske industrije Niš, kada je potpisan i Memorandum o razumevanju između ove kompanije i Vlade Srbije. Za nas su ovakve strane investicije od presudnog značaja za razvoj ekonomije i privrede i dodatno učvršćuju poziciju naše zemlje kao važnog partnera u oblasti inovacija i modernih tehnologija", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Tanjug/Video/Screenshot

 

Predsednik Srbije je naveo da kompanija Filip Moris planira novu investiciju od 100 miliona evra.

"Zahvalio sam na poverenju koje pokazuju ulaganjima u trenutku globalne nestabilnosti. To je signal poverenja i Srbija to ume da ceni i poštuje", saopštio je Vučić.

Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.

Potom, predsednik Vučić razgovaraće sa predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom, a potom će dodeliti odlikovanje stalnom predstavniku Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji. 

U narednim danima, predsednik Vučić dodeliće odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.

Tokom boravka u Njujorku Vučić se dosad sastao sa predsednikom Turske Redzepom Taipom Erdoganom, predsednikom Vlade Belgije Aleksandrom de Kroom i predsednikom Kenije Vilijamom Rutoom i govorio na drugoj plenarnoj sesiji Samita o budućnosti, koji se održao u sedištu Ujedinjenih nacija.

Tokom boravka u Njujorku, Vučić će do 27. septembra imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera, a u utorak će se obratiti učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija