Politika

Vučić: Zahtevam od svih državnih organa da se maksimalno angažuju kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/09/2024

-

11:05

Vučić: Zahtevam od svih državnih organa da se maksimalno angažuju kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu
Vučić: Zahtevam od svih državnih organa da se maksimalno angažuju kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas na svom Instagram nalogu gde je govorio o hapšenju glumca Sergeja Trifunovića u Hrvatskoj i zatražio od državnih organa Republike Srbije da učine sve kako bi on bio pušten i vraćen u Srbiju.

"Zahtevam od svih državnih organa u Republici Srbiji, posebno od Ministarstva spoljnih poslova, da se maksimalno angažuju i učine sve kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Republiku Srbiju", napisao je Vučić.

Kako je rekao, apeluje na hrvatske vlasti da razumeju da "utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa". 

"Ne želim da izgovaram teške reči, već samo molim i zahtevam da se ponašaju racionalno i da Trifunovića što pre puste na slobodu", poručio je predsednik Vučić.

"Pre nekoliko dana videli smo opštu hajku protiv države Srbije organizovanu spolja i iznutra, samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu, nije pritvarana, nije hapšena, nije maltretirana. Isti ti ćutali su kada je advokat Berić iz Beograda bio utamničen na 15 dana samo zbog nekakve pesme objavljene na njegovom ličnom Fejsbuk profilu. Juče je uhapšen i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovek koji je moj politički protivnik, osnivač Pokreta slobodnih građana, ali je državaljnin naše zemlje, a da niko nije dobro razumeo zbog čega", rekao je predsednik. 

Podsetimo, Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je da je srpski glumac Sergej Trifunović uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo prilikom ulaska u Hrvatsku. Izjasnio se na sudu u Splitu da nije kriv. Trifunoviću je oduzet pasoš

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži od 10. septembra prošle godine.

"Objavio je tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko 1.000 evra", naveli su u PU splitsko-dalmatinskoj.

Splitski dnevnik podseća da je Trifunović pre godinu dana kažnjen nakon što su ga prijavili građani na splitskoj plaži Kaštelet, jer je svog psa Mileta držao bez nadzora što je, kako je tada navedeno, uznemirilo prisutne.

Sergej se u međuvremenu oglasio na mreži Iks i u objavi spomenuo hrvatsku pevačicu Severinu Vučković koja je nedavno bila zadržana na srpskoj granici. On se na taj način direktno obratio hrvatskoj policiji.

"Jel možete da me razmenite za Severinu?", napisao je Trifunović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija