Politika

Paunović: U oblasti energetike se očekuju velike promene kako bismo dostigli ciljeve koji su zacrtani u Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2024

-

11:36

Paunović: U oblasti energetike se očekuju velike promene kako bismo dostigli ciljeve koji su zacrtani u Evropi
Snežana Paunović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za privredu Snežana Paunović je, na Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama Srbije - CIRED na Kopaoniku, rekla da se u oblasti elektroenergetike očekuju velike promene u našoj zemlji, u cilju dostizanja evropskih ekoloških ciljeva.

"Posebno je važna činjenica da od 2004. godine ova savetovanja imaju regionalni karakter, što doprinosi poslovnom i profesionalnom povezivanju stručnjaka iz regiona koji mogu da u direktnom kontaktu razmene iskustva o razvoju i upravljanju elektrodistributivnim sistemom", rekla je Paunovićeva.

Ona je istakla da se u celokupnom energetskom sektoru, a posebno u oblasti elektroenergetike, očekuju velike promene u cilju dostizanja ekoloških ciljeva koji su zacrtani u Evropi.

"Donošenjem izmena Zakona o energetici i donošenjem strateških dokumenata u oblasti energetike i zaštite životne sredine, u Srbiji se stvaraju uslovi da doprinesemo ispunjenju tog zajedničkog cilja", zaključila je Paunovićeva, saopšteno je iz Skupštine.

Na Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama Srbije - CIRED, koje se održava na Kopaoniku 14. put, prisustvuje više od 800 učesnika iz zemlje i regiona i biće predstavljena 82 stručna rada.

Nacionalni komitet CIRED Srbije je profesionalna i stručna organizacija, koja okuplja istaknute stručnjake i ima za cilj razmenu znanja i iskustva u oblasti distribucije električne energije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija