Politika

Četvorici srpskih mladića sa KiM određen kućni pritvor, policija tražila da se okupljeni raziđu ispred zgrade Suda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/09/2024

-

18:30

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Četvorici srpskih mladića, koji su pritvoreni zbog navodnog napada na kosovsku policiju, određen je kućni pritvor od mesec dana, javlja dopisnica Euronews Srbija.

Osnovni sud u Severnoj Mitrovici izrekao je meru nakon višesatnog saslušanja mladića, koje je počelo posle 14 sati.

Advokat Nebojša Vlajić rekao je da današnjom odlukom suda okrivljeni mogu biti samo delimično zadovoljni.

"Zadovoljni smo zbog toga što smo dokazali da bi određivanje mere pritvora bila preterana reakcija na jedan, u suštini nevažan događaj gde nažalost može da se zameri i jednoj i drugoj strani, ali da samo jedna strana izvuče posledice to ne bi bilo u redu", rekao je Vlajić.

Vlajić je naglasio da je sud odbio predlog tužioca da se okrivljenima odredi sudski pritvor i da će oni uskoro biti kod svojih kuća

"Nakon toga videćemo šta će se dalje dešavati. Ovo je mala pobeda pravde jer ti ljudi imaju pravo da žive normalan život i da se vrate svojim porodicama  i svojim obavezama, a mala je zato što im je određen kućni pritvor, smatrali smo da ni to nije bilo potrebno", rekao je Vlajić.

Euronews/Anđelka Ćup

 

Podsetimo, trojica Srba, mladića srpske nacionalnosti su na severu pretučena, izvučeni iz jednog objekta pa pretučeni, a uhapšen je i četvrti koji je to sve zabeležio svojim telefonom, koji je snimao tu represiju i napad na srpske mladiće

Članovi porodica i građani okupili su se jutros na protestu ispred policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice zahtevajući puštanje na slobodu četvorice srpskih mladića uhapšenih u utorak.

Okupljeni su svoje nezadovoljstvo iskazali duvanjem u pištaljke, uz povike "Pustite nam decu!" a istakli su i transparente "Policija Kurtilenda" i "Da li je EU zabrinuta?".

Euronews/Anđelka Ćup

 

Na protestu su bili i predsednik Srpske liste Zlatan Elek, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac i ostali čelnici Srpske liste.

Kako javlja reporterka Euronews Srbija, ispred suda je primetno pojačano prisustvo policije, koja je u jednom trenutku poručila okupljenima da se raziđu.

Nakon zahteva policajaca građani su počeli da se razilaze, a ispred zgrade suda i dalje su medijske ekipe i rodbina uhapšenih mladića.

Euronews/Anđelka Ćup

 

U severnom delu Kosovske Mitrovice u utorak oko ponoći je tzv. kosovska policija uhapsila četiri mladića srpske nacionalnosti, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje u navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama može se videti kako puškom naoružani pripadnik tzv. kosovske policije brutalno hapsi jednog od srpskih mladića.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija