Aktuelno

Arsenijević i Orlović pušteni iz pritvora, obojica će dobiti novčane kazne

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

10/09/2024

-

17:26

Arsenijević i Orlović pušteni iz pritvora, obojica će dobiti novčane kazne
Arsenijević i Orlović pušteni iz pritvora, obojica će dobiti novčane kazne - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik i potpredsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević i Ivan Orlović koji su danas privedeni u severnom delu Kosovske Mitrovice zbog navodnog remećenja javnog reda i mira, pušteni su nakon izrečene kazne.

Obojica će dobiti novčane kazne, javlja reporterka Euronews Srbija iz Kosovske Mitrovice.

Arsenijević i Orlović su privedeni zbog duvanja u pištaljke u vreme dok je severnom delu Kosovske Mitrovice u pratnji velikog broj pripadnika kosovske policije boravio premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, zajedno sa ministrima unutrašnjih poslova i lokalne samouprave Đeljaljom Svećljom i Aljbertom Krasnićijem.

Euronews Srbija

Nakon hapšenja Arsenijevića i Orlovića ispred policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice okupili su se članovi Srpske demokratije i građani koji su duvajući u pištaljke izrazili svoje nezadovoljstvo zahtevajući njihovo oslobađanje, ali i puštanje na slobodu četvorice uhapšenih srpskih mladića.

Kako je navedeno, njima je određen pritvor do 48 sati, a na teret im se stavlja navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Kurti je prethodno u pratnji saradnika, ministra unutrašnjih poslova privremenih institucija Đeljalja Svećlje u Lešku kod Leposavića položio kamen temeljac za gradnju zgrade policijske stanice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja svoju politiku policijske okupacije severa KiM gradnjom još jedne policijske stanice u selu Lešak kod Leposavića, koja ne donosi ni sigurnost, ni mir srpskom narodu na ovim prostorima.

Prethodno su, oko ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice uhapšena četiri mladića srpske nacionalnosti.

Vučić najavio obraćanje u naredna 72 sata

Ppredsednik Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za medije, nakon odvojenih sastanka sa Miroslavom Lajčakom i ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom, rekao je da će se u naredna 72 sata obratiti javnosti povodom onoga što Srbija zahteva zbog brutalnog napada na srpsko stanovništvo, pre svega na severu KiM.

Predsednik je naglasio da je Beograd uvek otvoren za dijalog sa Prištinom i da je spreman da ode u Brisel kako bi nastavio dijalog sa Kurtijem.

"Ali Srbija nije spremna i neće dozvoliti pogrom i progon svog stanovništva", poručio je Vučić.

Aljbin Kurti je prilikom posete severu Kosova rekao da ne zna kada će biti sastanak u Briselu, niti da li će ga biti. On je dodao da je na severu jer želi "da javne službe budu što bliže građanima"

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija