Politika

Portparol KFOR-a : Otvaranje mosta na Ibru isključivo kroz dijalog i koordinaciju sa međunarodnom zajednicom

Komentari

Autor: Kosovo online

10/09/2024

-

22:01

Portparol KFOR-a : Otvaranje mosta na Ibru isključivo kroz dijalog i koordinaciju sa međunarodnom zajednicom
Portparol KFOR-a : Otvaranje mosta na Ibru isključivo kroz dijalog i koordinaciju sa međunarodnom zajednicom - Copyright Prinstscreen YouTube/Kosovo-Online Uživo

veličina teksta

Aa Aa

Odluka o otvaranja mosta na Ibru u Mitrovici za vozila mora biti doneta kroz dijalog i blagovremenu i efektivnu koordinaciju sa međunarodnom zajednicom, izjavio je portparol Kfora Salvatore Maskoli.

"Misija Kfora koju vodi Nato u potpunosti je fokusirana na sprovođenje svog mandata UN, zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine i doprinosi bezbednom i sigurnom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i slobodi kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno", naveo je on u izjavi dostavljenoj medijima.

Po pitanju potencijalnog otvaranja mosta na reci Ibar on je ukazao da je stav Kfora bio transparentan i dosledan sve vreme.

"Svaka odluka u ovom pogledu mora biti doneta kroz dijalog i blagovremenu i efektivnu koordinaciju sa međunarodnom zajednicom. U međuvremenu, Kfor će zadržati svoje stalno prisustvo na mostu i nastaviće da sprovodi redovne patrole u ​​okolnim područjima", rekao je portparol Kfora.

Euronews/Vladislav Ćup

 

Podsetio je da su pripadnici Kfora nedavno na mostu sproveli obuku.

"To je bio deo naših redovnih aktivnosti osmišljenih da testiraju dugogodišnje operativne procedure i da očuvaju najviši standard spremnosti naših trupa", naveo je Maskoli i dodao da Kfor nastavlja da prati situaciju.

"U dobroj smo poziciji da odgovorimo na bilo koji bezbednosni scenario i da nastavimo efikasno da sprovodimo svoj mandat UN", podvukao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija