Politika

Momirović i Mesarović na konferenciji u Kini, potom obilaze rudnik Ziđin

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2024

-

23:24

Momirović i Mesarović na konferenciji u Kini, potom obilaze rudnik Ziđin
Tanjug/Aleksndra Otašević - Copyright Tanjug/Aleksndra Otašević

veličina teksta

Aa Aa

Ministri privrede Adrijana Mesarović i ministar unutrašnje i spoljašnje trgovine Tomislav Momirović posetiće danas rudnik kompanije Ziđinšan (Zijinshan Gold - Copper Mine) gde će između ostalog razgovarati sa čelnicima te kompanije.

Momirović koji se danas pridružio delegaciji Vlade Srbije koja učestvuje na 24. Kineskom međunarodnom sajmu inovacija i trgovine CIFIT pre odlaska u rudnik, koji je udaljen tri sata vožnje od Sjamena, razgovaraće sa čelnicima Čajna bridž end road kompani CBRC.

Mesarović i Momirović, govoriće na zajedničkoj konferenciji Vlade Srbije i MOFCOM-a "Lets do busines s together" u okviru te velike sajamske manifestacije.

U rudniku Ziđinšan Gold - Koper majn ministre će dočekati čelnici kompanije čije je sedište u Sjamenu, kao i generalni menadžer kompanije u  Srbiji.

Obići će i Upravnu zgradu Ziđin Koper.

Poseta rudniku će biti prilika za sastanak sa predstavnicima Shanghang Country Government i Ziđin-a.

Kompanija Ziđin Majning Grupa strateški je partner Srbije u rudnicima bakra i zlata u Boru i Majdanpeku, kao i prvog borskog zelenog rudnika Čukaru Peki.

U Sjamenu je u nedelju počeo 24. CIFIT na kojem se predstavljaju učesnici iz 120 zemalja. 

U fokusu Srbije koja na toj prestižnoj sajamskoj manifestaciji ima svoj Nacionalni paviljon je Sporazum o slobodnoj trgovini.

CIFIT, na kojem je prethodne dve godine Srbija bila zemlja počasni gost, poseti i više od 120.000 ljudi. 

Nacionalni štand Srbije prošle godine proglašen je za najbolji, a ove godine pre samog svečanog otvaranja posetio ga je i zamenik premijera Kine.

Već na samom otvaranju potpisana su tri komercijalna ugovora između srpskih i kineskih kompanija.

Sjamen moderni grad, grad ostrvo, sa visokim ekološkim standardima, zelena oaza i velika luka koji ima više od pet miliona stanovnika, a gde cena kvadrata stambenog prostora košta 10.000 evra, nalazi se u provinciji Fuđen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija