Politika

Đurđev: Vučić maksimalno ceni BRIKS i njegove članice, njegov odnos s Putinom niko ne može da naruši

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/09/2024

-

11:52

Đurđev: Vučić maksimalno ceni BRIKS i njegove članice, njegov odnos s Putinom niko ne može da naruši
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Za razliku od lidera okolnih zemalja koje iz inostranstva posećuju samo članovi rodbine, Vučić je prezauzet državnik čiji su sastanci sa najvišim stranim predstavnicima planirani mesecima unapred i to je jedini razlog zbog koga još uvek nije sigurno da li će imati vremena da ode na predstojeći samit BRIKS-a, smatra predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

"Zluradi mediji i persone su pokušali da iskrive njegove reči i predstave ih kao decidno odbijanje da otputuje za Rusiju. Njihov cilj je bio da bace jabuku razdora između Vučića i Putina, ali previše su njihovi odnosi snažni i previše su oni jaki igrači da bi ih neki tamo paceri posvađali", izjavio je Đurđev.

Prema njegovim rečima, čak i ako ne uspe zbog obaveza da ode na samit BRIKS-a, Vučiću to Putin neće zameriti jer on kod njega ima ogromne zasluge.

"Govorimo o jedinom evropskom državniku koji ne širi antirusku histeriju, koji nije uveo sankcije Rusiji i koji prima ruske izbeglice. Ne zaboravite da je Vučić od Putina dobio najviše odlikovanje ruske države", istakao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podsetio je na reči predsednika Srbije da budućnost pripada BRIKS-u i da je to tema o kojoj naredne generacije srpskih političara treba da razmišljaju.

"Srpska liga je bila prva politička partija koja je predložila da Srbija uđe u BRIKS. Njegove članice su listom prijateljske države Srbiji i one imaju neverovatan ekonomski, demografski, bezbednosni i svaki drugi potencijal. Ostajemo dosledni stavu da je Srbiji kao jednoj od retkih istinski suverenih zemalja tamo mesto", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija