Politika

"Veliki čovek i veliki Čačanin, svi smo ga ovde voleli": Euronews Srbija u rodnom gradu Bore Đorđevića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/09/2024

-

14:31

"Veliki čovek i veliki Čačanin, svi smo ga ovde voleli": Euronews Srbija u rodnom gradu Bore Đorđevića
"Veliki čovek i veliki Čačanin, svi smo ga ovde voleli": Euronews Srbija u rodnom gradu Bore Đorđevića - Copyright Printscreen/Euronews/Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Bora Đorđević će biti sahranjen u rodnom Čačku, a gradonačelnik ovog grada Milun Todorović rekao je i da će Čačak uskoro dobiti ulicu koja će nositi ime Bore Đorđevića. Mi smo pitali Čačane po čemu će pamtiti jednog od svojih najslavnijih sugrađana.

Anketrani građani su se usaglasili da su ga svi Čačani voleli, ali i da su im njegove pesme bile "bitne u životu". 

Snimak ankete možete pogledati ispod. 

Euronews Srbija • AMP MIX PRO

Legendarni srpski rok muzičar, frontmen grupe "Riblja čorba" Borisav Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini. Đorđević je preminuo u bolnici u Ljubljani. Zvanična stranica grupe "Riblja čorba" objavila je vest o njegovoj smrti.

Kako je izgledala šest decenija duga karijera Bore Đorđevića,možete pročitati u ODVOJENOM TEKSTU.

U međuvremenu povodom smrti muzičara oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i njegove kolege političari. Osim političara, od Bore su se oprostile i brojne kolege

Oglasio se i muzički urednik Branimir Lokner rekavši da je Bora Đorđević "bio i ostao pravi narodni čovek koji sebe nije smatrao zvezdom već osobom iz naroda kojem pripada".

Euronews Srbija razgovarala je i sa novinarom i piscem Brankom Rosićem koji je tim povodom izjavio da - "kao što je Lud Rid opevao Njujork, tako je Bora Čorba opevao Beograd"

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija