Aktuelno iz kulture

Kolege i poznati opraštaju se od Bore Đorđevića: "Počivaj u miru prijatelju"

Komentari

Autor: Euonews Srbija

04/09/2024

-

11:40

Kolege i poznati opraštaju se od Bore Đorđevića: "Počivaj u miru prijatelju"
E-Stock/Aleksandar Nalbantjan - Copyright E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni srpski rok muzičar, frontmen grupe "Riblja čorba" Borisav Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini. Đorđević je preminuo u bolnici u Ljubljani, a brojne kolege i poznati opraštaju se od poznatog muzičara. 

Najpre je na zvaničnoj stranici grupe "Riblja čorba" objavljena vest o njegovoj smrti.

U međuvremenu predsednik Srbije Aleksandar Vučić putem Instagrama je poslao poruku podrške rokeru Bori Đorđeviću, ali i njegove kolege političari

Oglasio se i muzički urednik Branimir Lokner rekavši da je Bora Đorđević "bio i ostao pravi narodni čovek koji sebe nije smatrao zvezdom već osobom iz naroda kojem pripada".

Od Bore se oprostio i njegov kolega muzičar Dejan Cukić.

Bora Đorđević je bio i zauvek će ostati sinonim za rokenrol, rekao je Tanjugu Zvonimir Đukić Đule, frontmen rok sastava Van Gogh povodom smrti slavnog muzičara.

Kako je Đukić naglasio Đorđevićevi stihovi i muzika ispisani su zlatnim perom i čine svetionik i obeležje jedne muzičke epohe.

"Njegova muzika ostaće sadašnjim generacijama kao putokaz za večnost, a njegovo bogato stvaralaštvo nekim novim klincima, zalog za budućnost! Neiscrpna Borina energija, ljubav prema stvaranju, posvećenost i snaga Feniksa, nešto je po čemu ću ga zauvek pamtiti" kazao je Đukić.

Na svom Fejbuk nalogu se oglasio i muzičar Nikola Vranjković.

Fudbalski klub Crvena zvezda takođe je uputio saučešće porodici Bore Đorđevića.

"Ovog jutra, stigla je tužna vest, koja glasi da nas je Bora napustio. Ipak, nikada njegovi hitovi neće biti zaboravljeni, a veza sa Crvenom zvezdom biće večno utkana u zidine Marakane. Brojne Zvezdine pesme kojih je autor će nastaviti sa istim ponosom da se pevaju na našoj Marakani. Pevaćemo punog srca 'Ponosan budi', 'Život', 'Pobeda', 'Mihajlo gde si ti'. I ne samo njih, već čitav album 'Pesme sa severa'", saopšteno je na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Iako je bio vatreni navijač Crvene zvezde, na zvaničnoj stranici na paltformi X, od rokera se oprostio i FK Partizan.

Kako je izgledala šest decenija duga karijera Bore Đorđevića,možete pročitati u ODVOJENOM TEKSTU

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura