Politika

Kancelarija: Rad takozvane Pošte Kosova na severu Kosova i Metohije je ilegalan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/08/2024

-

13:32

Kancelarija: Rad takozvane Pošte Kosova na severu Kosova i Metohije je ilegalan
Kancelarija: Rad takozvane Pošte Kosova na severu Kosova i Metohije je ilegalan - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Pompezno otvaranje poslovnice takozvane Pošte Kosova na severu Kosova i Metohije, u čisto srpskoj sredini novi je u nizu jednostranih i protivpravnih poteza Prištine koji predstavlja direktno kršenje dosadašnjih sporazuma u Dijalogu i zbog toga je njen rad ilegalan, saopštava Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pitanje funkcionisanja poštanskih usluga tema je koja mora biti razmatrana isključivo u okviru Dijaloga, kako se eksplicitno navodi u dva dokumenta sa kojim su se saglasili i Beograd i Priština – Aranžmanu o telekomunikacijama iz 2013. godine, gde se u tački 5. govori o pitanju poštanskih usluga, a ovaj dogovor je potom potvrđen i Akcionim planom o telekomunikacijama iz 2015. godine u čijoj su izradi učestvovali i predstavnici Prištine, navode oni.

Zbog toga se Kurtijeve poštanske ekspoziture na severu KiM nelegalno postavljaju i otvaraju, dok Aljbin Kurti nasilno i uz duge cevi zatvara ekspoziture Pošte Srbije koje na ovim prostorima posluju decenijama.

Pritom Priština je tokom svojih protivpravnih akcija primenjivala pravnu i fizičku represiju nad zaposlenima u srpskim poštanskim poslovnicama.

Uzimajući u obzir slovo dijaloga i dosada postignute sporazume, ovo teatralno otvaranje takozvane Pošte Kosova u severnom delu Kosovske Mitrovice ništa je drugo do prst u oko Evropskoj uniji i međunarodnim predstavnicima čime Aljbin Kurti osiono demonstrira da za njega postignuti sporazumi ne važe i da je jedino validna njegova samovolja, dok je za njega Dijalog mrtvo slovo na papiru koje svakog dana gazi svojim akcijama na severu KiM, navodi Kancelarija.

O tome svedoči i prisustvo takozvanih Kurtijevih ministara na severu Kosova i Metohije koji uz pratnju dugih cevi otvaraju ove ilegalne poslovnice. Naprosto, nije normalno da se poštanske poslovnice otvaraju uz duge cevi - ta činjenica dovoljno govori sve, piše u saopštenju Kancelarije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija