Politika

Anđelković: Radnici Pošte na KiM će i dalje primati platu, njihov status nije sporan

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2024

-

12:42

Anđelković: Radnici Pošte na KiM će i dalje primati platu, njihov status nije sporan
Anđelković: Radnici Pošte na KiM će i dalje primati platu, njihov status nije sporan - Copyright Fonet/JP Pošte Srbije/Vuk Branković

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković izjavio je da će svi radnici Pošte Srbije na KiM nastaviti da primaju platu, a da će Srbi iz južne pokrajine svoje plate i penzije moći da podižu u poštama na administrativnoj liniji u Merdaru, Jarinju i Končulju.

Anđelković je za Tanjug rekao da je svih devet filijala Pošte Srbije na severu KiM blokirano i da su na njih zalepljena saopštenja Prištine da su radili mimo licenci i da ne mogu više da rade.

"Radnici Pošte primaju platu, a mi se snalazimo, kada je reč o isplati penzija i plata. Tako smo juče otvorili poštu u Merdaru koja će raditi šest dana nedeljno. To ćemo uraditi i u Končulju, a već smo uradili na Jarinju. Pokušavamo u datim uslovima da pomognemo građanima, pre svega", rekao je Anđelković.

Kada je reč o 256 radnika Pošte iz tih devet objekata, dodao je Anđelković, oni će primati platu i njihov status nije sporan.

"Devet pošta na severu Kosova su potpuno blokirane i zapečaćene. Druge nisu, ali one od januara ne mogu da vrše uplate i isplate, a time i isplate socijalnih davanja, penzija, plata", objasnio je Anđelković.

Na pitanje šta misli da će se dalje dešavati po tom pitanju, odgovorio je da ništa dobro ne očekuje.

"Juče sam imao radni sastanak sa rukovodstvima poslovnica Pošte na KiM. Zajedno smo otvorili tu poštu na Merdaru, imali smo sastanak, obavio sam razgovor sa njima. Rekao sam i da svaki radnik koji misli da je životno ugrožen zbog rada u Pošti, ne mora da dolazi na posao. Tu je čista situacija", rekao je Anđelković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija