Društvo

Pošte Srbije i Mađarske potpisale sporazum o unapređenju prekogranične dostave paketa: Šta nam donosi ovaj ugovor?

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2024

-

11:35

Pošte Srbije i Mađarske potpisale sporazum o unapređenju prekogranične dostave paketa: Šta nam donosi ovaj ugovor?
Pošte Srbije i Mađarske potpisale sporazum o unapređenju prekogranične dostave paketa: Šta nam donosi ovaj ugovor? - Copyright Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Pošte Srbije i Pošte Mađarske potpisali su danas bilateralni Sporazum koji će unaprediti saradnju između dve nacionalne poštanske službe u oblasti prekogranične dostave paketa. Sporazum su potpisali v.d. direktora Pošte Srbije, Zoran Anđelković i zamenik generalnog direktora Pošte Madarske Viktor Kohut.

Ovim Sporazumom, dve poštanske službe postaju ovlašćeni operateri za međusobnu prihvatnu i isporuku prekograničnih paketa, s ciljem poboljšanja kvaliteta usluga i ubrzanja procesa dostave.

Očekivanja dveju država su da će ova saradnja značajno unaprediti efikasnost prenosa pošiljki, posebno onih generisanih putem elektronske trgovine, čime će se dodatno osnažiti trgovinske veze između Srbije i Mađarske.

"Ovo je važan sporazum koji će omogućiti povećanje prihoda Pošte Mađarske, ali sasvim sigurno i Pošti Srbije. Kao što znate u poslednje vreme mi smo najvažniji distibuteri kada je reč o onajn prodaji u Srbiji. U poslednjih mesec dana beležimo izuzetan skok svih paketskih usluga u našoj zemlji koji preko Pošte Srbije i Post-ekspresa stižu, gde je broj pošiljki porastao preko 30 odsto. U avgustu ove godine, očekujemo da će se povećati za još 20 do 25 odsto, što je oko milion i šest stotina pošiljki. Ovo je jedan dodatan zadatak i posao za nas, kako u Srbiji tako i za kolege u Mađarskoj. Građani Srbije će sada brže, jednostavnije i jeftinije dobijati sve ono što se na međunarodnoj sceni prodaje", rekao je Anđelković.

Sve operativne procedure u okviru ovog Sporazuma usklađene su sa Konvencijom Svetske poštanske unije (UPU), čime će se osigurati najviši standardi u pružanju poštanskih usluga, a zamenik generalnog direktora Pošte Madarske Viktor Kohut rekao je da se kontinuirano radi na tome da se odnose učine što boljim.

"Pošta Srbije je nama važan partner. Učinićemo sve što je do nas da kroz međunarodne odnose dobro sarađujemo i nadam se da ćemo i ubuduće potpisivati ovakve sporazume i zajednički raditi na novim projektima", kazao je Kohut.

V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković, kazao je i da se nada da će do kraja godine povećati broj paketomata sa oko pet stotina postojećih na oko hiljadu njih, koji će se naći na važnim lokacijama u gradovima širom Srbije.

Takođe, dodao je i da je u planu da se u roku od godinu, godinu i po dana, u Subotici otvori logistički, robotizovani centar za disperziju i sortiranje pošiljki koje stižu preko teritorije Mađarske, čime će se skratiti vreme čekanja isporuke krajnjim potrošačima/kupcima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija