Politika

Vujović o blokadi pruge: Grubo kršenje zakona, takvi potezi ne smeju da budu tolerisani

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2024

-

10:11

Vujović o blokadi pruge: Grubo kršenje zakona, takvi potezi ne smeju da budu tolerisani
Vujović o blokadi pruge: Grubo kršenje zakona, takvi potezi ne smeju da budu tolerisani - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da su blokadom pruga u nameri da zaustave privredu i razvoj Srbije, stvarni organizatori jučerašnjeg protesta u Beogradu pokazali destruktivne namere i nebrigu o građanima. 

"Pod izgovorom lažne ekološke borbe, pokušali su, po već viđenom scenariju, anarhijom i jeftinim parolama da ostvare svoje političke ciljeve. Oštro osuđujem pokušaje pripadnika bivšeg režima da izazovu haos i destabilizuju zemlju da bi na ulici, mimo izbora i volje građana, prigrabili vlast", navela je Vujović, a saopštilo Ministarstvo zaštite životne sredine. 

Prema njenim rečima, blokada pruga i puteva predstavlja grubo kršenje zakona, teror politički instruisane manjine i maltretiranje građana i takvi potezi ne smeju da budu tolerisani.

Vujović je dodala da je paradoks u tome što kvazi-ekolozi blokiraju vozove, koji su ekološki vid prevoza, sa nultom emisijom štetnih materija i ukazala da se blokadom vozova ruše osnovna načela dekarbonizacije - važnog stuba Zelene agende. 

"Dok Marinika Tepić i Aleksandar Jovanović Ćuta sede na pruzi nek se osvrnu na stanicu Prokop i neka pogledaju šta je ova vlast uradila za građane, što njihovim bliskim kolegama nije padalo na pamet", navela je Vujović. 

Dodala je da bi "lažni ekolozi trebalo i da znaju da su blokirali upravo ekološki vid prevoza ali je, kao u slučaju litijuma, jasno da njih za ekologiju nije briga". 

"Kao predstavnik odgovorne vlasti koja brine o građanima, želim da naglasim da nema razloga za brigu, jer nećemo dozvoliti destabilizaciju i zaustavljanje srpske ekonomije", istakla je Vujović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija