Politika

Stižu čestitke šampionu, Vučević: Novak Đoković je najveći ponos za naš mali, ali ponosan i prkosan narod

Komentari

Autor: Tanjug

04/08/2024

-

17:43

Stižu čestitke šampionu, Vučević: Novak Đoković je najveći ponos za naš mali, ali ponosan i prkosan narod
Stižu čestitke šampionu, Vučević: Novak Đoković je najveći ponos za naš mali, ali ponosan i prkosan narod - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pobedom nad Karlosom Alkarazom 2:0 (7:6, 7:6) i tako postao tek peti igrač "belog sporta" u istoriji sa "zlatnim slemom".

Pojam "zlatni slem" odnosi se na osvajanje najmanje po jednog olimpijskog zlata kao i svakog od četiri grend slem pehara (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon, Ju Es open). 

Ovim dostignućem mogli su do sad da se pohvale samo supružnici Štefi Graf i Andre Agasi, kao i Serena Vilijams i Rafael Nadal.

Odmah nakon meča u Parizu usledile su čestitke srpskih političara i patrijarha Porfirija.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da je Đoković najveći ponos i inspiracija za Srbiju i srpski narod i čovek koji je pokazao da se ogromnim radom, trudom i verom svi snovi mogu ostvariti.

"Zlato za Srbiju!!! Novak Đoković je olimpijski šampion!! Najveći šampion ikada!!! Teško je sada sabrati sve emocije, veliki naš Novače. Igrali ste za istoriju, igrali ste srcem i svom snagom za našu Srbiju! Vi ste najveći ponos i inspiracija za naš mali, ali ponosan i prkosan narod", napisao je Vučević na instagramu.

On je dodao da je Đoković najveći borac, najveći teniser ikada i čovek koji je pokazao da se ogromnim radom, trudom i verom svi snovi mogu ostvariti.

"Želim Vam da nastavite da ispisujete istoriju svetskog sporta, na radost svih nas u Srbiji. Bravo za najveće zlato! Živela Srbija", poručio je Vučević.

Brnabić: Čestitam Đokoviću, najboljem sportisti u istoriji Srbije na zlatnoj medalji

Predsednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić čestitala je danas srpskom teniseru Đokoviću osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Čestitam najboljem sportisti u istoriji Srbije i najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću na zlatnoj olimpijskoj medalji koju ste doneli našoj zemlji", poručila je Brnabić na svom nalogu na društvenoj mreži instagram.

Predsednica Skupštine je dodala da ne postoje reči kojima se makar malo može približno opisati koliko je Srbija srećna i ponosna jer ima Novaka Đokovića.

"Raduj se, Srbijo", poručila je Brnabić.

Dodik: Srpski narod ponosan na Đokovića

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas najboljem srpskom teniseru Đokoviću osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Čestitam našem Novaku Đokoviću na olimpijskom zlatu i medalji koja mu je nedostajala u karijeri. Pokazao si šta u sportu znače borbenost i želja" istakao je Dodik u objavi na mreži X.

"Srpski narod je ponosan na tebe i činjenicu da je najbolji teniser svih vremena među nama", dodao je predsednik RS.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Gradonačelnik Šapić: Još jednom si nas učinio ponosnim

Gradonačeknik Aleksandar Šapić čestitao je danas Novaku Đokoviću osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Po ko zna koji put si dokazao da si najbolji u istoriji, a ovim trijumfom i olimpijskim zlatom zatvorio si krug potpune dominacije svetskim tenisom. Još jednom si nas učinio ponosnim i pokazao kako se bori za Srbiju, kako se 'gine' za svaki poen, kako se ne odustaje ni posle povrede, a pre svega kako se posle svakog poraza diže i ponovo pobeđuje. Svaka čast majstore", navodi se u čestitki gradonačelnika Šapića.

Dačić: Naš Novak bez premca, pokazao svetu šta znači boriti se srcem za svoju zemlju

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić čestitao je najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću osvajanje olimpijskog zlata, koje je danas ponosno poneo u Parizu.

"Naš Novak je olimpijski šampion! Naš Novak je bez premca! Doneo je Srbiji zlato, doneo je Srbiji sreću, doneo je Srbiji ponos! Novače, upućujem Vam najsrdačnije čestitke na veličanstvenoj pobedi i olimpijskom zlatu", naveo je Dačić u saopštenju.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

On je dodao da je Đoković u lavovskoj borbi protiv sjajnog španskog tenisera Karlosa Alkaraza pokazao zašto je najbolji svih vremena.

"Vaša hrabrost, istrajnost i nepokolebljiv duh su inspiracija za sve nas. Svedočili smo ispisivanju novih stranica istorije belog sporta. Beskrajno smo ponosni na Vas, Novače. Pokazali ste svetu šta znači boriti se srcem i dušom za svoju zemlju! Hvala Vam za sve", navodi se u čestitki ministra Dačića.

Patrijarh Porfirije: Novače, tvoje zlato sija iznad olimpijskog zlata

Uspeh na Igrama u Parizu, Đokoviću je čestitao i patrijarh srpski Porfirije, rekavši da ovo odličje sija iznad olimpijskog zlata.

"Krst je sila i znamenje! Bog je veliki! Tvoje zlato sija iznad olimpijskog zlata. Tvoje zlato iskupljuje Olimpijadu", naveo je srpski patrijarh na Instagramu.
 

 

Komentari (0)

Srbija