Politika

Dačić sa švajcarskim ministrom policije: "Saradnja u oblasti unutrašnjih poslova na visokom nivou"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/07/2024

-

11:33

Dačić sa švajcarskim ministrom policije: "Saradnja u oblasti unutrašnjih poslova na visokom nivou"
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom pravde i policije Švajcarske konfederacije Beatom Jansom o nastavku saradnje u oblasti reformskih procesa jačanja kapaciteta srpske policije.

Na sastanku je ocenjeno da je saradnja između dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova na izuzetno visokom nivou, sa fokusom na borbu protiv organizovanog kriminala, iregularnih migracija, krijumčarenja i trgovine ljudima, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar Dačić je istakao da Republika Srbija preduzima snažne napore na zaštiti državne granice, suzbijanju iregularnih migracija i borbi protiv krijumčarenja migranata i sprečavanju trgovine ljudima.

Zahvalio je Švajcarskoj na podršci koju kroz različite projekte pruža Srbiji u oblasti upravljanja migracijama, ističući da će nastavak ove saradnje značajno doprineti jačanju bezbednosti i reformskih procesa u Srbiji.

Ministri Dačić i Jans su razgovarali i o aktuelnim bezbednosnim pitanjima, s posebnim osvrtom na napad na srpskog žandarma Miloša Jevremovića, koji je teško povređen na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela.

Ministar Jans je tokom sastanka istakao dobru dugogodišnju saradnju sa Srbijom, koja je, kako je rekao značajan partner zajedničkim naporima u borbi protiv organizovanog kriminala i drugih bezbednosnih izazova.

Sagovornici su istakli značaj nastavka saradnje i izrazili zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima, kao i spremnost za nove zajedničke inicijative koje će doprineti unapređenju bezbednosnih standarda i reformskih procesa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija