Politika

GIK: Viši sud u Nišu odbio šest žalbi izbornih lista "Dr Dragan Milić" i "Biramo Niš"

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2024

-

17:37

GIK: Viši sud u Nišu odbio šest žalbi izbornih lista "Dr Dragan Milić" i "Biramo Niš"
GIK: Viši sud u Nišu odbio šest žalbi izbornih lista "Dr Dragan Milić" i "Biramo Niš" - Copyright Euronews/Ljljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Gradska izborna komisija Niš primila je od Višeg suda u Nišu šest odluka kojim se odbijaju četiri žalbe podnete od izborne liste grupe građana "Dr Dragan Milić" i dve žalbe izborne liste koalicije "Biramo Niš".

Kako je danas saopšteno iz GIK Niš, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima odluka doneta u postupku po žalbi je pravosnažna i protiv nje se ne mogu podneti vanredna pravna sredstva.
GIK Niš navodi i da je u periodu od 21. do 26. juna održala pet sednica na kojima je odlučivala o 23 prigovora i o odgovorima na šest podnetih žalbi. 

Koalicija "Biramo Niš" podnela je 19 prigovora, dok je četiri prigovora podnela grupa građana "Dr Dragan Milić".

Od toga je, kako je saopšteno iz GIK Niš devet prigovora odbijeno kao neosnovano, devet prigovora odbačeno jer je podneto od strane neovlašćenih lica, četiri prigovora usvojena su u potpunosti i jedan prigovor je delimično usvojen. 

Četiri žalbe koje je podneo podnosilac izborne liste grupe građana "Dr Dragan Milić" dostavljene su sa spisima predmeta na dalju nadležnost Višem sudu u Nišu. 

Takođe i dve podnete žalbe koalicije "Biramo Niš" dostavljene su sa spisima predmeta na dalju nadležnost Višem sudu u Nišu.

"Gradska izborna komisija Niša će u zakonom propisanom roku objaviti ukupan izveštaj o rezultatima izbora koji su održani 2. juna ove godine", navode iz GIK Niš. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija