Politika

Gradski odbor SNS Niš: Opozicioni političari se ili ne razumeju u izborni proces, ili su zlonamerni, ili oboje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/06/2024

-

16:18

Gradski odbor SNS Niš: Opozicioni političari se ili ne razumeju u izborni proces, ili su zlonamerni, ili oboje
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Nišu odbacio je danas kao neistinite navode četiri opozicione liste da su osvojile više glasova od liste stranaka oko SNS i poručio da je izborna volja građana Niša jasno iskazana na izborima i da za to postoje svi relevantni dokazi.

"Svi prebrojani glasovi nedvosmisleno i bez prostora za spekulaciju potvrđuju ubedljivu pobedu naše liste", navodi SNS Niš u saopštenju.

Iz tog odbora optužili su opozicione političare da se "ili ne razumeju u izborni proces, ili su zlonamerni, ili oboje", dodajući da pokušavaju populistički da predstave šta je većina i tendenciozno obmanjuju javnost ko je pobednik izbornog procesa u Nišu.

"Novih izbora neće biti, jer nema osnova za to, a jedini koji su tražili nove izbore su upravo te stranke i grupe građana koji ne mogu da se pomire sa voljom naroda i izbornim rezultatom", navodi se u saopštenju. 

Iz SNS Niš navode i da su članovi Gradske izborne komisije (GIK) koji su predstavnici opozicije prekidali rad GIK-a, a da su i iznosili u javnost polovične i lažne informacije, što je bio "osmišljen akt kako bi mogli da prave farsu od izbornog procesa". 

"Naglašavamo zbog svih građana Niša da su svi zapisnici, posle zatvaranja biračkih mesta, uredno okačeni i na sajt i jasno vidljivi na samim biračkim mestima. Svako je mogao da ima uvid, kao što su i svi zapisnici uredno potpisani od kontrolora svih učesnika u izbornom procesu", navodi niški odbor SNS.

Oni su osudili pozivanje na nemire i građansku neposlušnost od strane pojedinih učesnika konferencije za medije koju su danas održale četiri opozicione liste.

"Smatramo da su na taj način nedvosmisleno pokazali građanima da oni nikada nisu ni imali plan i program za bolji život Nišlija, već isključivo želju za foteljama", ocenjuje GO SNS Niša.

Oni podsećaju da su precizne rezultate glasanja predočili javnosti još u nedelju uveče, i da su čekali i zvanično proglašenje rezultata od strane GIK-a, "posle čega smo pružili ruku svima koji misle dobro gradu Nišu i građanima Niša kako bi ubrzali prosperitet i dalji razvoj grada".

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Istovremeno su zamolili nadležne institucije i organe da saopšte građanima sve dokaze i činjenice u vezi sa izbornom voljom Nišlija kao i sve detalje u vezi samog izbornog procesa, jer je, kako kažu, "samo istina u interesu građana Niša".

Dr Dragan Milić, koji je sa svojom istoimenom grupom građana učestvovao na lokalnim izborima u Nišu, izjavio je ranije danas da su opozicione liste pobedile u Nišu i poručio da nove izbore neće prihvatiti.

Milić je na zajedničkoj konferenciji za novinare četiri opozicione liste koje su prešle cenzus u tom gradu rekao da svi oni zajedno imaju 3.332 glasa više od vladajuće stranke i da SNS nema legitimitet da bude na vlasti u Nišu.

On je najavio da će u opštini Medijana biti formirana nova vlast.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija