Politika

Brnabić zakazala sednicu o iskopavanju litijuma: Na dnevnom redu poslanika u ponedeljak samo jedna tačka

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2024

-

08:11

Brnabić zakazala sednicu o iskopavanju litijuma: Na dnevnom redu poslanika u ponedeljak samo jedna tačka
Brnabić zakazala sednicu o iskopavanju litijuma: Na dnevnom redu poslanika u ponedeljak samo jedna tačka - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštine Srbije počeće u ponedeljak, 7. oktobra prvu sednicu redovnog zasedanja za koju je predloženo razmatranje izmena i dopuna Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima kojima se traži zabrana istraživanja i eksploatisanja litijuma i bora.

Brnabić je sazvala prvu sednicu Drugog redovnog zasedanja za ponedeljak, 7. oktobra sa početkom u 10.00 časova, objavljeno je na sajtu parlamenta.

Predložneo je da se na ovoj sednici razmotri samo jedna tačka, a to je zakonski predlog koji je podnelo 86 opozicionih i samostalnih poslanika. U Predlogu izmena i dopuna Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, između ostalog, u članu 4a, traži se zabrana primenjenih geoloških istraživanja, eksploatacije i prerade bora i litijuma, a za predstavnika predlagača određena je poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović.

Opozicioni poslanici, kao i samostalni, njih 86, su inicijativu za održavanje sednice podneli 10. septembra, i ona je trebalo da se održi juče, ali je po rečima Brnabić opozicija namerno odugovlačila raspravu tokom vanredne sednice o rebalansu budžeta, kako bi sprečila održavanje te sednice.

Brnabić je sinoć saopštila da je pripremila zahtev za sazivanje prve sednice redovnog zasedanja za naredni ponedeljak, 7. oktobar, i da će je zakazati u 00:01 čas, kada je prvi trenutak da su se za to ispunili uslovi. Ona je dodala i da nestrpljivo čeka da građanima pokaže kakav je predlog zakona opozicija uputila Narodnoj skupštini.

Skupština je od danas u redovnom jesenjem zasedanju koje traje 90 dana, a juče je usvajanjem rebalansa budžeta završeno vanredno zasedanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija