Društvo

Dan pred nama oblačan i tmuran, ali temperatura do 21 stepen: Sunce se vraća sledeće nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2024

-

07:25

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U danu pred nama biće oblačno i tmurno. Kišonosna zona premeštaće se u narednim satima od Bačke prema Beogradu, potom dalje ka Čačku i Nišu. Obilna kiša očekuje se oko podneva, oko Valjeva i Priboja. Za 24 sata očekujemo da padne više od 20 litara po metru kvadratnom.

Đenovski ciklon koji se malo popunio u odnosu na juče doneće danas obilne padavine Srbije.
Sa druge strane, hladan vazduh i dalje se spušta sa severa, što znači da će temperatura danas ostati ispod 20 stepeni, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Kada je reč o temperaturi, danas za nijansu prijatnije nego juče. Maksimalna dnevna kretaće se od 15 stepeni na severu do 21 na istoku. Utisak može biti da je svežije, jer će biti vetrovito.

U narednim satima duvaće pojačan do jak vetar jugoistočnog pravca, odnosno košava.

"Upravo će sa košavom stići i manja količina saharskog peska. Računajte zato da će kiša koja bude padala biti prljava i žuta a vazduh zamućen. Treba istaći da je reč o količinama koje neće uticati na zdravlje ljudi", dodala je Milena Ćirković.

Za dane vikenda ostaje oblačno uz povremenu kišu koja će postepeno slabiti.

Već u nedelju krenuće da se razvedrava što će biti najava sve toplijeg i sunčanijeg vremena koje nas očekuje sa početkom naredne sedmice. Temperatura za dane vikenda ispod 20 stepeni, od ponedeljka iznad 20.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija