Društvo

Inspektorat za rad podneo krivičnu prijavu protiv menadžera kompanije "Jura" u Leskovcu koji je stolicom gađao radnice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/10/2024

-

17:01

Inspektorat za rad podneo krivičnu prijavu protiv menadžera kompanije "Jura" u Leskovcu koji je stolicom gađao radnice
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Inspektorat za rad, odeljenje inspekcije rada Leskovac, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i utvrđivanja činjeničnog stanja, a povodom napada menadžera na zaposlene u fabrici Jura, koji se dogodio u petak 27. septembra, na osnovu Zakona o inspekcijskom nadzoru, podneo je krivičnu prijavu protiv menadžera Sektora proizvodnje "YURA CORPORATION" DOO u Leskovcu.

Inspektorat za rad podneo je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu protiv K.S.M menadžera fabrike Jura, državljanina Republike Koreje, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

Podsetimo, incident se dogodio 27. septembra, kada su dve radnice Jure u Leskovcu završile u Urgentnom centru pošto ih je korejski menadžer gađao stolicom.

Povodom ovog slučaja oglasilo se i rukovodstvo kompanije, koje je navelo da je menadžer suspendovan sa posla, da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak i da nije isključena mogućnost otkaza, ako se utvrdi da je prekršio radnu disciplinu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija