Društvo

Danas oblačno, ponegde i sa kišom: Temperature do 27 stepeni, od petka osetno toplije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2024

-

07:13

Danas oblačno, ponegde i sa kišom: Temperature do 27 stepeni, od petka osetno toplije
Vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Sa severozapada iz pravca Hrvatske navire sve više oblaka. Pred nama je manja promena vremena, koja će biti praćena padom vazdušng pritiska, oblacima i mestimičnom kišom

U narednim satima nebo će biti prekriveno srednjim i niskim oblacima. Kiša će prvo početi da pada u Bačkoj, a potom će se ti kišonosni oblaci premeštati dalje ka Beogradu i Negotinu. Tim premeštanjem kiša će znatno oslabiti, tako da se na istoku i jugu pasti veoma mala količina kiše, ispod 5 litara po metru kvadratnom.

Kada je reč o vetru, trenuto je uglavnom mirno. Međutim, u poslepodnevnim satima krenuće da duva sve jači vetar sa istoka i jugoistoka. Najjači udari očekuju se oko Požarevca i Niša, gde će brzina biti oko 50 kilometara na sat, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteološkinja Milena Ćirković.

Temperatura i danas iznad proseka, ali niža koji stepen u odnosu na juče. Maksimalna dnevna kretaće se od 24 do 27 stepeni

Prognoza za naredne dane donosi nam kratkotrajnu stabilizaciju i otopljenje. Još malo kiše može pasti sutra. Slično kao i danas, reč je o lokalnim i slabim padavinama.

Od petka osetno toplije, sa temperaturom i do 32 stepena u hladu. Prijatnije će biti i tokom noći i jutra. 

Temperatura se u većim gradovima, tokom noći i jutra, neće spuštati ispod 10 podeljka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija