Društvo

U danu pred nama pretežno oblačno: Temperature do 28 stepeni, kiša moguća jedino na jugu Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/09/2024

-

07:23

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U danu pred nama pretežno oblačno. Nebo će biti prekriveno niskim i srednjim oblacima, ali će se u većini mesta zadržati suvo vreme. Koja kap kiše moguća je na jugu, u kasnim poslepodnevnim satima, na području Lebana.

Vreme danas može uticati na smanjenju radnu spospobnost, a od rekacija se može javiti i razdražljivost. Na dodatnom oprezu trebaju biti srčani bolesnici i asmatičari, naročito tokom jutra.

Iznad Srbije vazdušni pritisak je povišen. Međutim, sa jugozapada iz pravca Crne Gore i Bosne i Hercegovine približava nam se novi kišonosni talas. On će u Srbiju stići kasno poslepodne, ali će tek pojednim predelima doneti malu količinu kiše navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Kada je reč o vetru, u većini mesta ostaje suvo, izuzev u Podunavlju gde će jugoistočni vetar biti u pojačanju

Zbog oblaka temperatura danas nešto niža nego juče, ali i dalje iznad proseka. U najtoplijem delu dana kretaće se od 24 do 28 stepeni.

U narednim danima ostaje prijatno toplo tokom dana , ali ne u potpunosti stabilno. Slaba kiša sutra se očekuje na jugu zemlje, južnije od Niša. Reč je o malim količinama, ispod 10 litara po metru kvadratnom za ceo dan. Noći i jutra biće sveži sa temperaturom oko 7-8 stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija