Društvo

Manifestacija Dani Srpske u Srbiji danas u Požarevcu, Kruševcu i Subotici

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2024

-

10:54

Manifestacija Dani Srpske u Srbiji danas u Požarevcu, Kruševcu i Subotici
Manifestacija Dani Srpske u Srbiji danas u Požarevcu, Kruševcu i Subotici - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", koju već 12 godina tradicionalno organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, biće nastavljena danas u Požarevcu, Kruševcu i Subotici, brojnim kulturnim programima i susretima predstavnika republičkih i lokalih vlasti Srpske i Srbije.

U Subotici, u Velikoj većnici Gradske kuće, Simfonijski orkestar Narodnog pozorišta Republike Srpske izvešće koncert "Serenada za saveznike".

"Dani Srpske u Srbiji!, svečano su otvoreni u petak u Beogradu, a poruka manifestacije jeste da je jedinstvo odgovor na izazove i pritiske.

Manifestacija Dani Srbije u Srpskoj od 25. septembra do 16. oktobra

Manifestacija Dani Srbije u Srpskoj biće otvorena 25. septembra i trajaće do 16. oktobra, najavio je danas šef Predstavništva Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.

Cicović je rekao da ta manifestacija sledi nakon Dana Srpske u Srbiji, koje na najbolji način predstavljaju Republiku Srpsku, podstiču i daju doprinos sveukupnim odnosima Srpske i Srbije.

Cicović je za RTRS rekao da je ovogodišnja manifestacija Dani Srpske u Srbiji još uspešnija kada je reč o proširenju i unapređenju saradnje. On je najavio za sutra potpisivanje više sporazuma o saradnji preduzeća.

"Ponosni smo jer je manifestacija postala prepoznatljiva, iz godine u godinu programi su sve više posećeni i sve više gradova iz Srbije pokazuje interes da te programe realizuje. Ove godine je obuhvaćeno 12 gradova u Srbiji, a naredne će biti 13", naveo je Cicović.

Istakao je da su odnosi Republike Srpske i Srbije na najvišem nivou do sada i dodao da će manifestacija doprineti njihovom daljem jačanju.

"Želimo da Republika Srpska u okviru ove manifestacije dođe u sve delove Srbije. Nastojimo da programima iz svih delova Republike Srpske na najbolji način predstavimo Srpsku širom Srbije", rekao je Cicović.

Manifestacija Dani Srpske u Srbiji, koju već 12 godina tradicionalno organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, biće nastavljena danas u Požarevcu, Kruševcu i Subotici, brojnim kulturnim programima i susretima predstavnika republičkih i lokalih vlasti Srpske i Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija