Društvo

Teško stanje u Apoteci Beograd: Šapić ponudio opoziciji mesto direktora, odmah stigle prve "kandidature"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/09/2024

-

12:04

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predložio je opozicionim partijama da daju svoje kadrovsko rešenje za novog direktora ustanove "Apoteke Beograd" i istakao da će se lično založiti da potencijalni kandidat bude izabran na predstojećoj sednici gradske skupštine. Pojedini opozicionari već su prihvatili Šapićevu ponudu. 

U pokušaju da demantuje navode opozicije o nesposobnosti gradske uprave da reši višegodišnji problem u Apotekama Beograd, Aleksandar Šapić je stavio na sto, kako kaže, predlog koji opoziciji niko do sada nije ponudio.

"Daćemo im priliku da u praksi pokažu i da učine preduzeće Apoteka Beograd održivim. Evo, mi ne tražimo da prave profit, samo neka pokriju troškove zaposlenih i mi Apoteku Beograd nećemo prodavati", rekao je nedavno gradonačelnik Šapić.

Demokratska stranka (DS) je prva prihvatila poziv uz otvorenu mogućnost dogovora sa ostalim opozicionim kolegama.

"Da ne bi bilo politikanstva ni vlasti, ni opozicije, prava ponuda bi bila ljudima iz apotekarskih ustanova. Ja lično znam za troje koji bi mogli da vode te ustanove", rekao je Branimir Kuzmanović iz DS.

Kovačević: Struka, a ne politika

Da kompetentnija ličnost od njega ne postoji tvrdi predsednik stranke "Nova - Da se struka pita" Vladimir Kovačević, uz objašnjenje da na rukovodeće mesto apotekarske ustanove ne može da dođe neko bez znanja i iskustva na poziciju koju dobrovoljno prihvata.

Euronews

 

"U struci su svi znali da je tehničko pitanje kada će doći do ovog momenta. Ako pratite moj rad, ja sam pre dve godine počeo da pričam o Apoteci Beograd. Nikoga to nije zanimalo. Kada birate kompetentne ljude na upravljčka mesta, onda sigurno radite valjan posao. Ako birate isključivo političare na upravljačka mesta, bez kompetenecije i tragova u zapisima šta su u svom životu radili, pre nego što su se preporučili politici, onda mi imamo ovakvu situaciju", rekao je Kovačević.

Šikuljak: Ne želimo da budemo problem

Za zaposlene u Apoteci Beograd prioritet nije ko će biti na čelu te ustanove, već kako i na koji način će budući direktor rešiti postojeće probleme.

"Ono što mi molimo, odnosno ono što znamo i vidimo rešenje u tom restrukturiranju kadra. Neophodno je da taj novi direktor uz svoje saradnike ili farmaceute, koji se razumeju u posao, reši ovaj problem. Mi ne želimo da budemo problem, mi želimo rešenje problema", rekla je Jelena Šikuljak, zaposlena u Apoteci Beograd.

Gradonačelnik je naveo da je siguran da će opozicija dostaviti ime kandidata do petka, koji će, uz njegovo lično zalaganje, kroz par dana biti izabran na sednici Skupštine grada. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija