Društvo

Nestabilno, sparno i kišovito: Temperature danas do 26 stepeni Celzijusa, a kakvo nas vreme očekuje za vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/06/2024

-

07:22

Nestabilno, sparno i kišovito: Temperature danas do 26 stepeni Celzijusa, a kakvo nas vreme očekuje za vikend
Nestabilno, sparno i kišovito: Temperature danas do 26 stepeni Celzijusa, a kakvo nas vreme očekuje za vikend - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Intenzivni kišonosni oblaci, pljuskovi praćeni grmljavinom i olujni vetar u zoni padavina obeležiće i današnji dan. Na snazi će u većem delu zemlje biti narandžasti meteoalarm, kao upozorenje na moguće grmljavinske nepogode i lokalno veliku količinu padavina, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Kako je objasnila, za kratko vreme ponegde će pasti i preko 20 litara kiše, a uzrok ovako nestabilnom vremenu nalazi se u položaju intenzivnog ciklona koji se postepeno premešta preko Balkanskog poluostrva.

"Kiša je već u prepodnevnim satima zabeležena u jugozapadnim predelima, dok će u narednim satima doći do proširivanja padavinske zone na celu zemlju. Osim obilnih padavina, oblaci nam donose i pojačan vetar, ali i grmljavinu, a u brdsko - planinskim predelima moguć je i grad", rekla je Gojković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Temperatura će se kretati oko 26. podeljka. Vetar ostaje južni i jugoistočni, ali će duvati nešto slabijim intenzitetom nego juče.

U petak dolazi do porasta vazdušnog pritiska, što nam donosi razvedravanje, a za vikend i otopljenje. 

"U petak će pljuskova biti još samo u južnim predelima, dok u Vojvodini dolazi do razvedravanja već sredinom dana. Temperatura će još u petak biti ispod 30 stepeni, međutim već u subotu dolazi do intenzivnijeg otopljenja", rekla je Gojković.

Poslednje dane juna obeležiće suvo, sunčano i veoma toplo vreme, međutim već početkom naredne nedelje očekuje nas novo naoblačenje sa kišom i blaži pad temperature. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija