Društvo

Toplo i sparno uz intenzivnije padavine i grmljavinu: Temperatura do 31°C

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/06/2024

-

08:08

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Do kraja juna ostalo je još nekoliko dana, a dugotrajna stabilizacija vremena ipak nije na vidiku, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Kako objašnjava, intenzivan ciklon koji se na visini formirao iznad Mediterana postepeno se premešta ka Balkanskom poluostrvu što će danas i sutra uzrokovati nešto intenzivnije padavine. 

"Kiša je već u ranim jutarnjim satima zabeležena u delovima zapadne Srbije, dok će poslepodne pljuskova biti na širem području naše zemlje. Osim kiše moguć je i grad, te su na snazi i dalje žuti i narandžasti meteoalarm. U pojedinim delovima zemlje za danas se prognozira i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru", rekla je Gojković.

Zbog nešto više oblaka, temperatura je u postepenom padu. U najtoplijem delu dana živa u termometru će se kretati između 28 i 31 stepen, koliko se očekuje u Beogradu. 

"Jugoistočni vetar je u pojačanju, a u košavskom području duvaće brzinom i do 60 kilometara na čas", kaže ona.

Slično vreme zadržava se još u četvrtak uz dodatni pad temperature. U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati oko 27. podeljka, dok će vreme biti oblačno i kišovito. 

Pljuskovi, grmljavina, lokalno i nešto obilnije padavine očekuju se u celoj zemlji, dok nam već u petak stiže postepeno razvedravanje. Tako će kraj ove nedelje obeležiti sunčano i toplije vreme, sa temperaturom koja će za vikend ponovo biti i do 35 stepeni Celzijusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija