Društvo

RHMZ izdao hitno upozorenje na pljuskove sa grmljavinom u zapadnoj Srbiji: Na udaru Valjevo, Mionica, Užice i Požega

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2024

-

17:41

RHMZ izdao hitno upozorenje na pljuskove sa grmljavinom u zapadnoj Srbiji: Na udaru Valjevo, Mionica, Užice i Požega
RHMZ izdao hitno upozorenje na pljuskove sa grmljavinom u zapadnoj Srbiji: Na udaru Valjevo, Mionica, Užice i Požega - Copyright Euronews Serbia/Tara Tomović

veličina teksta

Aa Aa

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za područje zapadne Srbije (Valjevo, Mionica i okolina, kao i Užice i Požega) i najavio da će jaka konvektivna oblačnost usloviti pljuskove sa grmljavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Kako se navodi u saopštenju, ovakvo vreme se očekuje u naredna dva sata.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RHMZ/Screenshot

 

Najniža temperatura sutra će iznositi od 17 do 22, a najviša dnevna od 29 do 33 stepena.

Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području i jak vetar, a u planinskim predelima južne Srbije slab i umeren južni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

I u Beogradu sutra promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno, pa se na širem području grada očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. 

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od 19 do 22 a najviša dnevna oko 32 stepena. Vetar umeren, kratkotrajno i jak, istočni i jugoistočni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do petka, 28. juna promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa sunčanim intervalima, sa pojavom pljuskova, grmljavina, kao i lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. 

Za vikend i početkom sledeće nedelje kratkotrajna stabilizacija vremena pa se očekuje sunčano i veoma toplo vreme dok su pljuskovi sa grmljavinom mogući tek ponegde u brdsko planinskim predelima. 

Od utorka, 2. jula, ponovo nestabilno sa pljuskovima sa grmljavinom.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija