Društvo

Na snazi žuti i narandžasti meteoalarm: Temperature i dalje iznad proseka, ali očekuju se jaki pljuskovi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/06/2024

-

07:21

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Veoma nestabilno vreme koje nam donosi ciklon sa Mediterana i danas će uzrokovati jake pljuskove praćene grmljavinom, ponegde i grad, a za kratko vreme u Vojvodini i zapadnoj Srbiji pašće preko 10 litara kiše po kvadratnom metru.

Upravo zbog toga danas su u celoj zemlji na snazi žuti i narandžasti meteoalarm kao upozorenje na grmljavinske nepogode i obilne padavine, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kiša će već sredinom dana zahvatiti severne i zapadne predele, dok će kasnije doći do premeštanja padavinske zona ka jugu zemlje. Zbog premeštanja padavinske zone u Vojvodini se u poslepodevnim satima očekuje delimično razvedravanje.

Iako će danas biti nešto više oblaka, temperatura se i dalje kreće iznad proseka. U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati od 28 stepeni na zapadu i jugozapadu pa do 34 u Timočkoj krajini. 

Vetar ostaje slab, promenljivog pravca, a zbog povećane vlažnosti vazduha vreme će biti sparno te će se činiti da je toplije od izmerenih vrednosti.

Od srede dolazi do intenziviranja padavina koje će sve do petka zahvatati šire područje Srbije. U sredu i četvrtak kiša će povremeno padati tokom celog dana, a moguće su i obilnije padavine.

Zbog nešto više oblaka stiže nam i pad temperatura pa će tako u sredu biti do 32 stepena, a u četvrtak do 27. Od petka dolazi do postepene stabilizacije vremena, pa će tako za dane vikenda ponovo biti sunčano i malo toplije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija