Društvo

U Srbiji danas umereno oblačno, posle podne prestanak padavina - kada se vraća leto?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/06/2024

-

07:10

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kraj ove radne nedelje obeležiće pojačan vetar, nešto svežije vreme, ali i postepeno razvedravanje. Porast vazdušnog pritiska iznad centralne Evrope donosi nam stabilizaciju vremena i prestanak padavina, te će oblake i kišu danas zameniti više sunčanih perioda, rekla je meterološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Zajedno sa porastom pritiska dolazi do jačanja severozapadnog vetra koji uzrokuje premeštanje kišonosnih oblaka ka južnim predelima, što će omogućiti da danas u Vojvodini i centralnim predelima bude suvo i promenljivo oblačno, dok će slaba kiša povremeno padati na krajnjem jugu zemlje i to samo u prepodnevnim satima.

"U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati između 20 i 25 stepeni, a hladan vetar će uzrokovati i dodatni osećaj svežine. Udari vetra će u Pomoravlju i Timočkoj krajini biti i do 60 kilometara na čas, dok će u ostalim predelima on duvati nešto slabijim intenzitetom", rekla je Gojković.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Kako dodaje, potpuno razvedravanje i otopljenje obeležiće dane vikenda. 

"Porast vazdušnog pritiska donosi nam potpunu stabilizaciju vremena, a više sunčanih perioda u kombinaciji sa slabim vetrom uzrokovaće intenzivno zagrevanje. Tako će temperaturu u subotu biti do 29 stepeni Celzijusa, a već u nedelju lokalno i do 32. podeljka", kaže ona. 

Trenutni prognostički modeli za ponedeljak najavljuju kratkotrajne pljuskove, međutim od utorka nam stiže pravo letnje vreme sa temperaturom preko 35 stepeni Celzijusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija